Версія для друку

Другий грант для ботсаду ДНУ від Міжнародної ради ботанічних садів

Ботанічний сад Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара виграв грант від Міжнародної ради ботанічних садів з охорони рослин (Botanic Gardens Conservation International: BGCI, Велика Британія) – некомерційної благодійної організації, що працює для збереження розмаїття рослин у світі. Влітку 2022 року BGCI започаткували програму підтримки ботанічних садів України, до якої увійшли 10 ботанічних садів з різних регіонів країни. До збереження флори України долучився і наш ботанічний сад.

Грант у розмірі 2,5 тис. доларів США спрямований на реалізацію проєкту науковців із відновлення чисельності популяцій рослин, що зникають, а також збереження видового розмаїття в екосистемах природного заповідника з використанням колекційного фонду рослин ботанічного саду ДНУ.

Робота під назвою «Використання ex-situ колекцій ботанічного саду ДНУ для відновлення видового розмаїття та чисельності рослин, що зникають, у природних екосистемах Дніпропетровської області» виконуватиметься сумісно з природним Дніпровсько-Орільським заповідником.

Попередня грантова підтримка від Міжнародної ради ботанічних садів з охорони рослин спрямовувалася на підтримку колекцій дніпровського ботанічного саду та реалізацію просвітницької й освітньої діяльності для дорослих та дітей у межах програм «Рослинне різноманіття світу», «Зелена аптека», «Світ тропіків та субтропіків», «Екзотичні плодові рослини», «Ботанічні знання та культурні традиції» тощо.

Проректор з наукової роботи
Олег Маренков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram