Версія для друку

Студент ДНУ виграв «золото» Міжнародного фестивалю інженерної науки та технологій

Студент-другокурсник факультету прикладної математики Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Микита Андрушко здобув «золото» на Міжнародному фестивалі інженерної науки та технологій в Тунісі.

Золоту медаль студент групи ПЗ-21-1 виборов у секції «Математика». Його наукова робота «Рівномірне розташування наборів різнокольорових точок на колі» дозволяє дізнатися, як поводить себе певна система. Цей науковий доробок можна використовувати у статистичних дослідженнях.

Микита Андрушко – вихованець Дніпропетровського відділення Малої академії наук України. Майбутній програміст, який надалі планує займатися розробкою комп’ютерних ігор. Уже навіть створив декілька.

У конкурсах юних науковців хлопець бере участь і перемагаєне вперше. Математичні роботи Микити вже відзначалися «золотом» на рівні Дніпропетровщини та України.

На міжнародному конкурсі у Тунісі свою роботу Микита Андрушко презентував онлайн. 9-денний фестиваль «I-fest² Projects Competition» організований Туніською асоціацією майбутнього науки та технологій. У ньому взяли участь молоді вчені від 14 до 24 років. Молоді дослідники з усього світу представляли свої наукові роботи за 8 напрямками: фізика, екологія, суспільні та комп’ютерні науки, математика, інженерія, біологія, підприємництво та бізнес.

Вітаємо нашого переможця!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram