Версія для друку

Рейтинг QS-2022: ДНУ єдиний у регіоні

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара посів 11-ту сходинку в рейтингу Quacquarelli Symonds (QS) 2022 серед вітчизняних університетів. У 2022 році до рейтингу увійшли 38 закладів вищої освіти України, що на 3 менше, ніж минулого року. Зауважимо, що ДНУ – єдиний із університетів Дніпропетровської області увійшов до цього списку, посівши у загальноєвропейському рейтингу позицію в групі 211-220.

Минулого року ДНУ вперше увійшов до рейтингу Quacquarelli Symonds і одразу посів 11-ту сходинку.

Рейтинг Quacquarelli Symonds (QS Emerging Europe and Central Asia University Rankings 2022) складається глобальним науково-дослідним консультаційним центром QS і об’єднує 450 найкращих університетів країн Європи та Середньої Азії, що розвиваються. У 2021 році до рейтингу увійшов 41 заклад вищої освіти з України, що на 16 більше ніж минулого року.

Для рейтингування враховуються 10 показників: академічна репутація університету, його репутація серед роботодавців, співвідношення кількості викладачів та студентів, кількість публікацій на одного викладача і співробітника, кількість цитувань на одну публікацію, частка іноземних викладачів і співробітників, частка іноземних студентів, частка викладачів та співробітників з ученим ступенем, глибина міжнародних наукових колаборацій та присутність закладу освіти в онлайн-середовищі.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram