Версія для друку

Студенти-біологи ДНУ отримали грант від DAAD

80 студентів біолого-екологічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара здобули право на стипендії від Німецької служби академічних обмінів (DAAD) за проєктом «Blended Course "Integrative Life Sciences" for Ukrainian Biology Students».

Проєкт спрямований на підтримку навчання українських студентів-біологів у період війни. Заявку на участь Дніпровський національний університет імені подавав у червні 2022 року спільно зі Львівським національним університетом імені Івана Франка. Ініціаторкою і керівницею проєкту була професорка Ольга Гаращук – директорка Інституту фізіології Університету м. Тюбінген (Німеччина). Відповідальний за грант – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ). Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара у проєкті представлятиме завідувачка кафедри біохімії та фізіології докторка біологічних наук, професорка Галина Ушакова.

Міжуніверситетський проєкт передбачає проведення для студентів-біологів з України двох безкоштовних інтенсивних інтегрованих онлайн-курсів: «Науки про життя» та «Біоінформатика». Курси викладатиме команда провідних українських і закордонних фахівців із біохімії, фізіології, молекулярної біології та біоінформатики. А саме: профільні викладачі з Дніпровського, Львівського, Прикарпатського університетів і з кількох університетів Німеччини та Австрії. За успішне складання іспиту по завершенню програми для наших студентів передбачені стипендії – 50 стипендій по 600 євро та 30 стипендій по 200 євро відповідно. Перевагу в отриманні фінансування матимуть студенти ДНУ, які проживали в районах, наближених до бойових дій, і яким довелося переїхати в іншу область України.

Зокрема, пропонований інтегрований курс «Науки про життя» розрахований на студентів-бакалаврів (незалежно від курсу) і включає лекції та семінари з біохімії, молекулярної біології, біофізики, фізіології, основ мікроскопії та інструментальних методів. Тривалість навчання – три місяці з 10 вересня до 15 грудня 2022 року (150 годин, 5 кредитів ECTS). Під час іншого курсу «Біоінформатика» студенти-бакалаври, магістри та аспіранти вивчатимуть, як застосовувати інформаційні технології та статистичні методи для аналізу великих масивів біологічних даних, наприклад при секвенуванні геномів чи аналізі вмісту протеїнів. Спеціальна дисципліна викладатиметься три тижні з 20 вересня 2022 року (30 годин, 1 кредит ECTS).

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram