Версія для друку

Студенти ДНУ – стипендіати «Завтра.UA»

Двоє студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара перемогли у 16-му відкритому загальноукраїнському конкурсі стипендіальної програми «Завтра.UA»-2021-2022.

ДНУ – єдиний університет міста Дніпро, студенти якого перемогли в загальнонаціональній програмі з підтримки талановитої молоді. Студенти Дар'я Додон (біолого-екологічний факультет, спеціальність «Біотехнологія та біоінженерія») та Сергій Сільванович (історичний факультет, спеціальність «Історія та археологія») вдало пройшли всі три етапи конкурсного відбору та визнані переможцями програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука.

Так, Дар'я Додон представляла на конкурсі науковий напрям «Хімічна та біоінженерія». Тема її наукової роботи – «Розробка технології глибинного культивування Trichoderma longibrachiatum KMB». Наукове дослідження, що принесло Дарії 19 місце в загальній рейтинговій таблиці конкурсу, виконувалося під керівництвом доцентки кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології ДНУ Оксани Дрегваль.

Сергій Сільванович брав участь у науковому напрямі «Гуманітарні науки», де презентував роботу на тему «Образ козацтва та його інструменталізація в діяльності та текстах Катеринославської Просвіти». Науковим керівником виступив завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та архівознавства ДНУ доктор історичних наук, професор Олег Журба.

Загалом у сезоні 2021-2022 у конкурсі змагалися 440 конкурсантів зі 102 закладів вищої освіти України. У підсумку, за результатами оцінювання в трьох турах визначилися 93 студенти-переможці, які представляли 43 українські ЗВО.

Стипендіальна програма «Завтра.UA» – перша і найбільша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді. Заснована Фондом Віктора Пінчука у 2006 році. Мета програми – сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Талановитим студентам України стипендіальна програма «Завтра.UA» пропонує фінансову підтримку для продовження освіти та реалізації власних проєктів, створює додаткові можливості для індивідуального розвитку, налагодження нових зв’язків, спілкування, обміну досвідом та інформацією.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram