Версія для друку

Німецько-український проєкт «DigiJED: цифрова освіта спільними зусиллями» стартував у ДНУ

Європейські партнери ДНУ впроваджують нові програми з академічної мобільності для майбутніх програмістів та викладачів інформаційно-комунікаційних технологій. Нинішнім та майбутнім здобувачам освіти за спеціальностями 121 «Інженерія програмного забезпечення» та 122 «Комп’ютерні науки» німецькі викладачі читатимуть курси з хмарних технологій, аналітики даних та машинного навчання, операційних систем.

17.08.2022 року в режимі онлайн відбулася вітальна зустріч представників Університету прикладних наук Ангальт (Німеччина), Університету Святих Кирила і Мефодія (Північна Македонія), Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку та Одеського національного політехнічного університету. Наразі від нашого університету до проєкту долучені викладачі та студенти факультету фізики, електроніки та компʼютерних систем та факультету прикладної математики.

Головною метою проєкту є підтримка навчального процесу в університетах України в умовах воєнного стану. Для цього українським студентам спеціальностей 121 «Інженерія програмного забезпечення», 122 «Комп’ютерні науки» пропонується долучитися до вивчення інформаційно-комунікаційних технологій в рамках навчальних курсів «Operating Systems», «Distributed and Cloud Systems», «Data Analysis and Machine Learning» тощо. Українським викладачам надається не лише підтримка проведення навчальних курсів в цій галузі, а й можливість покращити свої знання та навички з використання цифрових інструментів освіти завдяки серії вебінарів «Digital Education with Joined Efforts».

Якщо Ви – викладач, маєте навчальний курс з інформаційно-комунікаційних технологій (бажано англійською мовою) або окремі лекції, практичні, лабораторні заняття, будь ласка, зв’яжіться з координатором проєкту від Вашого університету (Михайло Дергачов,  derhachov.mp@gmail.com).

Якщо Ви – студент, долучайтеся до навчальних курсів, отримуйте нові знання, навички та практичний досвід в перспективній галузі, навіть в умовах воєнного стану.

Проєктом передбачені стипендії для студентів та мобільність для викладачів.

Михайло Дергачов,
куратор проєкту від ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram