Версія для друку

Ботсад ДНУ отримав грант від Міжнародної ради ботанічних садів

В рамках програми допомоги ботанічним садам України під час війни ботанічний сад ДНУ імені Олеся Гончара отримав грантову підтримку від Міжнародної ради ботанічних садів з охорони рослин (Botanic Gardens Conservation International: BGCI) – некомерційної благодійної організації, що працює для збереження розмаїття рослин у світі (BGCI у ФБ)


Влітку 2022 року BGCI започаткували програму підтримки ботанічних садів України, до якої увійшли 10 ботанічних садів з різних регіонів країни.

Кошти гранту будуть спрямовані на підтримку колекцій саду та реалізацію просвітницької та освітньої діяльності для дорослих та дітей у межах програм «Рослинне різноманіття світу», «Зелена аптека», «Світ тропіків та субтропіків», «Екзотичні плодові рослини», «Ботанічні знання та культурні традиції» тощо. Також планується підтримка співробітників, які займаються збереженням колекційних фондів рослин та беруть активну участь у роботі з волонтерами, проводять екскурсії для осіб, які були вимушені покинути власні домівки і переїхати до м. Дніпро. Частина коштів буде використана на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для збереження багатого фонду рослин, який створений в нашому ботсаду, і виконання просвітницької та освітньої діяльності.

Ботанічний сад ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram