Версія для друку

Освіта впродовж життя – вимога часу

Останнім часом значно збільшився запит українського суспільства на освіту протягом життя, адже пандемія та окупація частини територій змінили ситуацію на ринку праці. Для підтримки громадян, які з різних обставин втратили роботу, та для допомоги в отриманні нового фаху, затребуваного в тому чи іншому регіоні, в Україні впроваджена низка програм, яка реалізуватиметься регіональними центрами зайнятості разом із закладами освіти різних рівнів.

Для долучення структурних підрозділів ДНУ до реалізації програм із надання формальної та неформальної освіти ректор Сергій Оковитий разом із директором центру післядипломної освіти ДНУ Віктором Ставицьким провели зустріч з директоркою Дніпровського обласного центру зайнятості Вікторією Кузнецовою, заступницею директорки Раїсою Малоіваненко та начальницею відділу організації професійного навчання Тетяною Кардель.

- Активний розвиток системи life long leaning – це світовий освітянський тренд. У нас він актуалізувався, на жаль, через обставини воєнного часу: Дніпропетровський регіон прийняв більше 300 тисяч переселенців із тимчасово окупованих територій, більше 300 з них – прийняв наш університет. ДНУ пропонує понад 60 спеціальностей, також можемо розробити і впровадити нові навчальні курси й освітні програми на потребу замовників. Завдання Дніпровського національного університету не тільки осучаснити знання громадян з опанованих раніше фахів, а й оперативно реагувати на зміни на ринку праці, – зауважив Сергій Оковитий.

Під час зустрічі учасники обговорили можливості надання освітніх послуг за різними програмами центру зайнятості, такими як навчання безробітних за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, навчання за ваучером тощо. Також представники ДОЦЗ ознайомилися із переліком спеціальностей, за якими здійснюється навчання в ДНУ, щоб активно долучатися до реалізації державної підтримки внутрішньо переміщених осіб та громадян, які втратили роботу.

Доцентка кафедри масової та міжнародної комунікації
Алла Бахметьєва


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram