Версія для друку

Міжнародна організація з міграції – надійний партнер

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара отримав чергову партію гуманітарної допомоги від Міжнародної організації з міграції (МОМ) при ООН. Цільова матеріальна допомога призначається для викладачів та студентів із переміщених на базу ДНУ університетів, а також студентів ДНУ, які походять із тимчасово окупованих територій чи гарячих точок бойових дій.

Цього разу між колегами-освітянами та студентами, які знайшли прихисток у Дніпровському національному університеті, розподілялися 100 комплектів постільної білизни, надані представниками МОМ в Україні.

Активна співпраця ДНУ з міжурядовою організацією МОМ розпочалася у травні 2022 року, відколи її волонтери вперше завітали до наших гуртожитків-колективних центрів для проживання освітян-переселенців. Після оцінки співробітниками Міжнародної організації з міграції першочергових потреб колег і студентів-внутрішньо переміщених осіб було схвалене довгострокове партнерство з фінансування та проведення комплексних ремонтних робіт для благоустрою переселенців у ДНУ. Адже наразі тимчасове житло і першу матеріальну допомогу від ДНУ отримали майже 400 студентів, викладачів та членів їхніх родин, переміщених зі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк) та Донбаського державного педагогічного університету (м. Слов’янськ) із його відокремленим підрозділом – Горлівським інститутом іноземних мов.

За оцінкою директорки студентського містечка ДНУ Оксани Білоус, яка координує благодійну співпрацю з МОМ, Міжнародна організація з міграції дуже відповідально підійшла до проєкту допомоги освітянам-переселенцям у Дніпрі. Зокрема, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара став першим із 22 об’єктів у Дніпрі, якому МОМ підтвердило фінансову підтримку.

- Приємно, що ДНУ – перший у списку МОМ. Іноземні партнери проводять, дійсно, величезну роботу, за яку ми безмежно вдячні, – говорить кураторка Оксана Білоус. – Вони знайшли для нас бригади підрядників, які не тільки виконують будь-які ремонтні роботи з урахуванням наших потреб на місцях, а й навіть самостійно закуповують потрібні будівельні матеріали. Така допомога безцінна. Представники МОМ твердо тримають своє слово й завжди ідуть нам назустріч. Тож можна вважати, що в особі Міжнародної організації з міграції при ООН ДНУ отримав нових добропорядних друзів, – наголосила Оксана Леонідівна.

Відзначимо, що керівництво університету відкрите до налагодження співпраці з партнерами. Тільки за два місяці співробітництва з МОМ проведено косметичний ремонт на кількох поверхах одного з гуртожитків. Там оновили стіни, підлогу, замінили двері та замки, модернізували електрощитові, розетки та плафони. Також у процесі – ремонти кімнат ще в кількох гуртожитках та встановлення двох водоочисних систем. Складаються нові списки для надання цільової матеріальної допомоги від Міжнародної організації з міграції.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram