Версія для друку

Дипломи студентам-дослідникам і волонтерам

166 талановитих студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара нагороджені дипломами за перемогу в І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей. Ще 11 студентів відзначені подяками за активне волонтерування.

Почесні дипломи переможці юним дослідникам урочисто вручили ректор ДНУ Сергій Оковитий та проректор з наукової роботи Олег Маренков. Вітаючи студентів із науковими перемогами, Сергій Іванович зазначив:

– На жаль, цього року через війну в Україні не відбувся ІІ, заключний, тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Але ми впевнені, що наші студенти традиційно посіли б призові місця, адже вони з молодших курсів активно займаються наукою у різних галузях. Переконаний, що поєднання освіти і науки – це саме те, що потрібно сучасним студентам закладів вищої освіти. Тому що це основа для формування цілісної системи знань і навичок, яка дозволяє розвинути важливі якості, щоб стати справжніми фахівцями у своїй галузі.

Свій науковий потенціал на конкурсі загалом продемонстрували студенти 13 факультетів університету. Найбільш потужні команди виставили факультети: економіки – одразу 59 молодих науковців; української й іноземної філології та мистецтвознавства – 27 студентів; прикладної математики – 14 студентів. Коло наукових зацікавлень юних дослідників Дніпровського національного університету вражає. Деякі з них навіть встигли стати авторами чи співавторами кількох тематично різних конкурсних робіт. Зокрема, молодь вивчала і фахово досліджувала: міжнародні відносини й актуальні питання співробітництва з ЄС, прикладну лінгвістику і соціолінгвістику, медіа комунікації, економічну кібернетику й цифровізацію економіки, біотехнологію та біоінженерію, системи автоматизованого проєктування та комп’ютерного моделювання, технології медичної діагностики і лікування та фізичну терапію тощо.

Так, студентка Ауріка Мусієнко, що навчається за спеціальністю 101 Екологія, подала на конкурс аналіз екологічної оцінки реконструкції зеленого насадження загального користування за електропровідністю ґрунту. На підставі фітоіндикаційних шкал юна біологиня встановлювала рівень гемеробності рослинного угруповання на прикладі ботанічного саду Дніпровського університету, а також дослідила його зв’язок з показником електропровідності ґрунту.

А от майбутня журналістка, чотирикурсниця факультету систем і засобів масової комунікації Альона Павлюк, у своїй конкурсній роботі зосередилася на дослідженні специфіки медіапрезентації проблем сексизму:

– У мене було бажання представити цю тему не тільки публіцистично, на журналістському рівні, як я попередньо зробила, а ще й на такому поважному науковому рівні як Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт, – пояснила Альона вибір теми. – У роботі я представила як теоретичні факти – теорії гендеру, гендерної нерівності, сексизму, так і аналіз ситуації в українському суспільстві – дані ЗМІ та власні спостереження.

З успішною підготовкою таких оригінальних і креативних наукових робіт призерів конкурсу щиро привітав ректор. Сергій Іванович, нині відомий вчений, доктор хімічних наук, пригадав, як і сам студентом не раз ставав переможцем й отримував гранти подібних Всеукраїнських наукових конкурсів. Тож юним колегам побажав нових помітних здобутків у навчанні та науковій роботі, а після закінчення університету – вибудувати кар’єру саме так, як хотілося б.

– Попереду у вас великі успіхи. Вітаю з цим! – наголосив ректор.

Окрім того, офіційну подяку ректора університету цього дня отримали також студенти факультету психології та спеціальної освіти – учасники Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ. Зокрема, 11 студентів-психологів удостоєні подяки за активну громадську і волонтерську роботу з дітьми внутрішньо переміщених осіб та догляд за пораненими бійцями в обласній лікарні імені І.І. Мечникова.

– Із перших днів війни наші студенти-волонтери активно долучилися до допомоги Збройним Силам України й усім громадянам, які потребували підтримки. Тож сьогодні ми так само вирішили відзначити цю важливу місію, – прокоментував Сергій Іванович.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram