Версія для друку

Модернізація гуртожитку у співпраці з ООН

До ДНУ для оцінки потреб колег і студентів із тимчасово переміщених університетів, які знайшли прихисток у нашому університеті, завітали представники Міжнародної організації з міграції (МОМ) при ООН. Разом із підрядниками вони відвідали гуртожиток №7, де оцінили можливості для покращення умов проживання внутрішньо переміщених осіб.

Це вже другий візит партнерів із Міжнародної організації з міграції до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Цього разу на зустрічі з підрядниками були присутні проректор з правових питань та розвитку Герман Петер, проректор з адміністративно-господарчої роботи Максим Тороп і директорка студмістечка ДНУ Оксаною Білоус. Вони допомогли фахівцям визначити матеріально-технічний стан гуртожитку та визначили першочергові завдання для роботи. Зокрема, спеціалісти зробили заміри для подальшої реставрації чи заміни вікон та дверей у гуртожитку. Також обговорювалося, що завдяки виділеному фінансуванню від МОМ у гуртожитку №7 оновлять систему пожежного оповіщення, замінять електрощитову, та встановлять душові кабіни.

Нагадаємо, що на базу ДНУ тимчасово переміщено Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк) й Донбаський державний педагогічний університет (м. Слов’янськ) із його відокремленим підрозділом – Горлівським інститутом іноземних мов, які нині мешкають у гуртожитку №7. Загалом, у гуртожитках ДНУ наразі отримали житло 360 студентів, викладачів та членів їхніх родин, переміщених із гарячих точок. Тоді нашими партнерами з МОМ було схвалено було схвалено фінансування на ремонт наших гуртожитків для комфортного проживання освітян-переселенців.

Результат цієї благородної місії продемонструємо згодом. А поки від імені Дніпровського національного університету та всіх колег-вимушених переселенців дякуємо міжнародним партнерам за те, що вони у цей скрутний час шукають нові можливості для допомоги Україні.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram