Версія для друку

Вітаємо з Днем Конституції України!

Конституція України стала фундаментом правової системи країни, а також визначальним чинником забезпечення державного суверенітету. Вона визнала людину найвищою соціальною цінністю, закріпила широке коло прав і свобод, гарантувала їхній захист. Саме на демократичних засадах, закріплених Конституцією, консолідується український народ, формуються і розвиваються інститути державної влади та громадянського суспільства.

Від 21 лютого 2019 року Конституцію України був закріплений стратегічний курс нашої держави на набуття членства в Європейському Союзі, і від 23 червня 2022 року Україна є кандидатом на членство у ЄС!

Про давні конституційні традиції в Україні та сучасне значення Основного Закону для розбудови громадянського суспільства в нашій державі - в студії каналу D1 Сергій Світленко, декан Історичного факультету ДНУ імені Олеся Гончара Запрошуємо на цікавий історичний екскурс від Конституції Пилипа Орлика до сучасної Конституції України, прийнятої 28 червня 1996 р. від Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

Йдемо далі до Перемоги!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram