Версія для друку

Методичний марафон «Шлях до педагогічної майстерності»

Нещодавно стартував спільний проєкт ДНУ та КУ «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради – методичний марафон «Шлях до педагогічної майстерності».

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара забезпечив проведення лекційно-практичних занять, спрямованих на підвищення фахової майстерності вчителів міста за різними галузями знань.

Цикл історичних занять розпочала кафедра історії України. З лекціями виступили декан історичного факультету професор Сергій Світленко, завідувачка кафедри доцентка Ольга Посунько. Увага зосереджувалася на актуальних проблемах історичної україністики, запитаних напрямках прикладної історії. Навчальний день завершився у стінах наукової бібліотеки університету екскурсією і практичним заняттям, проведеними виконувачкою обов’язків директора бібліотеки кандидаткою історичних наук Людмилою Лучкою.

Доценти кафедри географії також поділилися з дніпровськими учителями своїм досвідом, харизмою та корисною інформацією. Учасників марафону гостинно привітав доцент Віталій Безуглий, який поділився сучасними питаннями та проблемами географічної освіти у вищій школі. Окрім того, вчителі-географи мали можливість поставити запитання та висунути пропозиції щодо взаємодії шкіл міста та кафедри ДНУ у популяризації географії серед здобувачів шкільної освіти.

Із доцентом Вадимом Манюком поспілкувалися про проблеми зміни клімату та важливість природного стану екосистем для його збереження. Педагоги познайомилися із пралісами різних природних зон України, їхньою роллю в екосистемах та характерними особливостями, розширили знання із байрачних лісів степової зони, впевнилися у важливості екскурсій у географічній освіті. Власне, вчителі потім висловили бажання особисто ознайомитися з екскурсійними маршрутами Вадима Володимировича.

На завершення доцентка Ірина Суматохіна поділилася світовим досвідом упровадження екскурсійних програм для школярів, а також у вищу освіту географів ДНУ. Завдяки Ірині Миколаївні вчителі Дніпра дізналися про доступну програму для створення віртуальних турів та екскурсій.

Ірина Науменко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram