Версія для друку

Об’єднання благодійників заради України

10 червня Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара уклав угоду про співробітництво у галузі соціального захисту та допомоги з благодійною організацією «Благодійний фонд “Обійми Україну”» (м. Новомосковськ).

Договір про довгострокову співпрацю урочисто підписали ректор ДНУ професор Сергій Оковитий та пресаташе БФ «Обійми Україну» Дмитро Кіслов. У церемонії підписання також взяв участь заступник керівника департаменту освіти і науки ДОВА Микола Кравченко, за підтримки відомства якого була скоординована співпраця між установами.

Враховуючи спільність інтересів та взаємну зацікавленість у сферах освіти і науки й соціального захисту населення України, між ДНУ та фондом «Обійми Україну» запланована широка партнерська взаємодія. Зокрема, обмін досвідом у реалізації регіональних і міжнародних громадських проєктів із соціального захисту осіб, що його потребують; спільні благодійні програми та практична взаємодопомога у найкритичніших ситуаціях.

Першою ластівкою заявленого співробітництва стала передача на потреби студентства ДНУ восьми укомплектованих комп’ютерів, придбаних власним коштом співробітників фонду. З успішним початком партнерства колективи привітав заступник керівника департаменту освіти і науки ДОВА Микола Кравченко:

На базі ДНУ імені Олеся Гончара наразі працюють більше 360 співробітників і студентів трьох переміщених із зони бойових дій університетів – Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк), Донбаського державного педагогічного університету (м. Слов’янськ) та його відокремленого структурного підрозділу – Горлівського інституту іноземних мов. Тож така благодійна допомога у вигляді комп’ютерів для них та всього Дніпровського національного університету дуже важлива. З огляду на загальну потребу оновлення матеріально-технічної бази в наш час будь-які фінансові чи технічні вливання у сферу освіти насправді дуже потрібні, – підкреслив Микола Володимирович.

Співпраця органів влади, закладів вищої освіти і всіх патріотично налаштованих громадян – справжня запорука нашої Перемоги, – наголосив ректор ДНУ Сергій Оковитий. Гостинно вітаючи друзів-волонтерів у стінах Дніпровського університету, Сергій Іванович подякував їм за ініціативу і додав:

У ДНУ та благодійного фонду «Обійми Україну» є ще багато завдань, які можна вирішувати в кооперації. Адже з перших днів війни співробітники та студенти Дніпровського університету також активно долучилися до благодійної і волонтерської роботи. На добровільні пожертви наших співробітників ми закуповували ліки для Дніпропетровського обласного клінічного військового шпиталю, Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.Мечникова та польових госпіталів, що знаходяться на передовій. Загалом було придбано ліків на майже 150 тисяч гривень. Крім того, спеціалісти нашого факультету медичних технологій діагностики та реабілітації навчали мешканців міста першій домедичній допомозі. А фахівці факультету психології та спеціальної освіти волонтерували у лікарнях, проводили тренінги і консультації для всіх, хто потребував психологічної допомоги: студентам і викладачам, внутрішньо переміщеним особам. Також для переселенців студенти ДНУ організували хаб зі збору гуманітарної допомоги, – розповів ректор.

Надію на те, що студенти Дніпровського національного університету і надалі долучатимуться до спільних благодійних і волонтерських акцій, висловив пресаташе фонду «Обійми Україну» Дмитро Кіслов:

Ми віримо в молодь, тому що це – майбутнє України. А значить, маємо стовідсотково допомагати їй усім, чим тільки можемо, – наголосив Дмитро В’ячеславович.

Довідково:

Благодійний фонд «Обійми Україну» («Hugs of Ukraine») – об’єднання людей-патріотів та організацій, небайдужих до майбутнього України. Благодійна організація заснована на початку травня 2022 року у Новомосковську. Серед основних напрямів її діяльності: зміцнення обороноздатності України (своєчасне забезпечення військовим спорядженням, ліками, засобами першої необхідності); допомога вимушеним переселенцям (надання одягу, їжі, житла, працевлаштування); піклування про дітей-сиріт, інвалідів, пенсіонерів (надання тимчасового прихистку та необхідної медичної допомоги); допомога малозабезпеченим та багатодітним сім’ям; допомога притулкам, які утримують тварин.

За досить невеликий період існування благодійний фонд «Обійми Україну» вже отримав досвід співпраці з освітніми закладами області. Зокрема, волонтерами фонду надавалася гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб, що тимчасово перебували на базі Новомосковського коледжу Дніпровського державного аграрно-економічного університету. Наразі у планах організації – партнерство з міжнародним гуманітарним фондом «World Central Kitchen» із забезпечення переселенців на Дніпропетровщині продуктовими наборами та гарячим харчуванням.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram