Версія для друку

Космічному університету – космічний інтернет від SpaceX

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара отримав термінал Starlink від компанії SpaceX. Засновник компанії Ілон Маск, відомий добродійними вчинками та щирою симпатією до України, після агресії росії запустив підтримку сервісів супутникового інтернету на теренах нашої держави. Starlink має забезпечити зв’язок на постраждалих територіях після звільнення, стабільну роботу критичної інфраструктури, лікарень, освітніх установ.

Я викликаю володимира путіна на двобій. На кону – Україна, – такий меседж англійською, російською та українською мовами Ілон Маск відправив кремлю. І хоча візаві виклик не прийняв, мільярдер вирішив інвестувати доступ до своєї технології у справу Перемоги України.

Уже через три дні після початку вторгнення компанія SpaceX запустила підтримку сервісу Starlink і надіслала нашій країні першу партію терміналів.

Термінал Starlink, який ми отримали від Міністерства освіти і науки України, має забезпечити наш університет супутниковим інтернетом у випадку надзвичайної ситуації. Сьогодні на базі ДНУ імені Олеся Гончара працюють ще два переміщені університети, тому важливо мати стабільний зв’язок із нашими колективами викладачів та студентів, – зазначає ректор ДНУ Сергій Оковитий. – Також ДНУ долучився до кількох великих проєктів для підтримки обороноздатності нашого регіону та опору агресору. Під егідою студентів-айтішників працює тисячне кібервійсько. Кіберкозаки ДНУ причетні до блокування багатьох пропагандистських ресурсів ворога. Переконаний, що доступ до космічних технологій Ілона Маска надихне наших студентів на боротьбу з диктаторським режимом.

Гадаю, це цілком співзвучно волелюбству самого Маска, який відкрито симпатизує нашому сміливому і мужньому народу. До речі, Маск в інтерв’ю CNN говорив, що його улюбленою ракетою-носієм є український «Зеніт». Ми готуємо лист вдячності компанії SpaceX, де розповімо засновнику, що його винахід відтепер є в університеті, який готував конструкторів та інженерів для підприємств-виробників «Зеніту».

Доцентка кафедри масової та міжнародної комунікації
Алла Бахметьєва


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram