Версія для друку

Міжнародна організація з міграції долучилася до підтримки освітян-переселенців

20 травня до гуртожитків ДНУ завітали представники Міжнародної організації з міграції для оцінки потреб наших колег і студентів із тимчасово переміщених університетів, які знайшли прихисток в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара.

Наразі в наших гуртожитках мешкають близько 360 співробітників і студентів Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля та Донбаського державного педагогічного університету із відокремленим підрозділом – Горлівським інститутом іноземних мов, які перебралися до Дніпра від початку повномасштабного вторгнення російських агресорів в Україну.

Спочатку українські співробітники міжурядової організації, а потім закордонні фахівці Мохамед і Ясмін разом із директоркою студмістечка ДНУ Оксаною Білоус та комендантами гуртожитків оцінювали умови в колективних центрах для тимчасово переміщених осіб, якими стали гуртожитки ДНУ, з’ясовували стан електричних мереж, водопостачання, облаштованість кухонь та вбиралень.

Після спілкування з переселенцями було визначено першочергові потреби колег із Сєвєродонецька, Бахмута та Словʼянська, і представники Міжнародної організації з міграції пообіцяли сприяти в оснащенні гуртожитків. Після збирання та систематизації інформації з подібних шелтерів у Дніпрі представники МОМ шукають донорів, які виділятимуть кошти для проєктів, спрямованих на підтримку тих, хто змушений був покинути свої домівки, тікаючи від агресора.

Варто додати, що університетська громада з перших днів підтримувала переселенців, збираючи для них необхідну білизну, продукти харчування, посуд, побутові речі, навіть меблі. Також до допомоги долучалися представники українського осередку Міжнародного комітету Червоного Хреста, Клуб ділових людей «АРМТАЙМ» та вірменська громада Дніпра.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram