Версія для друку

ДНУ в щорічному рейтингу міжнародної бази даних Scopus

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара посів 14-у сходинку в рейтингу українських закладів вищої освіти 2022 року за показниками наукометричної бази даних Scopus. Про це повідомляє сайт Освіта.ua.

Рейтинг складений Освіта.ua за результатами травневого наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus. Усього у ньому оцінювалися 195 ЗВО України, що мають окремі Affiliation ID в офіційному переліку Scopus.

14-е місце Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара (з індексом Гірша 49, 4698 публікаціями та 21159 цитуваннями) – «срібний» результат серед усіх закладів вищої освіти дніпровського регіону. Також у другу десятку рейтингу потрапили: Дніпровський державний медичний університет (13-а сходинка) та Український державний хіміко-технологічний університет (15-а сходинка). Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» разом із Криворізьким державним педагогічним університетом замикають третю десятку (27-е і 28-е місця відповідно).

Довідково:

Бібліографічна і реферативна база даних Scopus корпорації Elsevier – інструмент для відстежування цитованості статей, опублікованих ЗВО чи його співробітниками у наукових виданнях. Дані Scopus також використовуються для складання інших рейтингів провідних університетів світу, таких як: Times Higher Education чи QS World University Rankings.

Загалом, база даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань із технічних, медичних і гуманітарних наук. Крім того, до неї потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

У національній рейтинговій таблиці всі українські університети ранжуються за індексом Гірша – кількісним показником, базованим на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

За матеріалами сайту Освіта.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram