Версія для друку

Загинув у боях під Маріуполем, рятуючи пораненого товариша

У родині Дніпровського національного університету знову бойові втрати – випускник спеціальності «Соціологія» Кирило Бабій загинув у боях під Маріуполем, рятуючи пораненого товариша.

Кирило Геннадійович Бабій народився у Донецькій області в м. Добропілля у 1998 році. Навчаючись у місцевій школі №7, він захоплювався різними напрямами діяльності – був президентом школи, грав у футбол, пробував себе в акторській сфері і навіть закінчив школу акторської майстерності «Престиж», у журналістиці – був кореспондентом місцевої газети «Осьминог».

Проте волею долі 2016 року він вступив до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на спеціальність «Соціологія» і одразу став душею групи. Як розповідає одногрупниця Кирила Діана Нахутіна, він був дуже доброю людиною, його знав і любив весь ДНУ з перших днів навчання. А Ольга Янушина з теплотою згадує: «Я назавжди запам’ятаю тебе людиною, яка розділила зі мною моє гуртожицьке життя, яка ділилася тим, що мала, людиною з якою завжди є про що поговорити. Я пам’ятатиму завжди твою готовність прийти на допомогу в будь-яких питаннях, пам’ятатиму твою простоту і самовідданість...»

Одразу після отримання бакалаврського диплому у 2020 році Кирило Бабій пішов боронити малу батьківщину – проходив військову службу в зоні проведення ООС у рідній Донеччині, де він отримав безцінний досвід, виявив себе кмітливим і сміливим бійцем. Після вторгнення російських загарбників до України проходив службу в розвідувальному взводі 36-ої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. Саме бійці цієї бригади у середині квітня прийшли на допомогу захисникам Маріуполя, бійцям окремого загону спеціального призначення «Азов». У запеклих боях під Маріуполем 23 квітня, напередодні Великодня, Кирило Бабій, намагаючись врятувати пораненого товариша, загинув під час бомбардування ворожою авіацією. Наш вихованець похований у братській могилі під Маріуполем.

Світла пам’ять і вічна слава Герою!

Завідувач кафедри соціології
Віталій Кривошеїн


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram