Версія для друку

Визнані світом

Академія американської преси, яка щорічно присуджує найвищу нагороду в інформаційно-аналітичній сфері – Пулітцерівську премію (у нашій сфері це на кшталт Нобелівської) як американським, так і зарубіжним журналістам, оголосила про нагородження цьогорічною премією українських журналістів – членів Національної спілки журналістів України за вагомий внесок у протидію російській агресії.

На факультеті систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара з моменту його заснування існує дві первинні організації НСЖУ – викладацька і студентська. Вони постійно представлені як у керівних органах на державному, так і обласному рівнях. Їхні члени активно співпрацюють із НСЖУ у проведенні інформаційно-комунікаційних заходів. На останньому з них, що відбувався протягом трьох місяців минулої осені «Крим – це Україна», ми були визначені опорним центром у східному регіоні. В різноманітних акціях взяли участь як викладачі, так і студенти-старшокурсники. За нашу роботу Правління НСЖУ висловило подяку в листі до університету.

Крім того, саме наш факультет звернувся до міжнародних журналістських організацій із закликом виявити солідарність з боротьбою України. Далекі від думки, що рішення Академії стало реакцією на це звернення, проте воно було хай і невеличким, але поштовхом у цьому напрямку.

Ще одна сенсаційна новина прийшла все ж із тієї Америки. Найавторитетніший у світі американський політичний тижневик «Time», який на обкладинці розміщує фото особистостей, чия діяльність найбільш повно співвідноситься з подіями часу (це, як правило, лідери країн, політичні діячі, бізнесмени, видатні вчені тощо), розмістив на обкладинці останнього примірника портрет випускниці факультету Ольги Руденко. У пояснювальній записці редколегія зазначила, що Ольга надзвичайно швидко подолала шлях від стартапу в дипломній роботі до створення потужного багатоканального інформаційного ресурсу «Independent», що забезпечує нині новинами не лише всю Україну, а й через свою англомовну версію споживачів інших країн. Із перших днів агресії рф ресурс утворив безперервну новиннєву стрічку «Свідоцтва війни», що, на думку часопису, є найбільш повним, переконливим і професійним висвітленням подій на фронті.

Сподіваємося, що цей ресурс скоро перетвориться у транснаціональний і зможе дати гідну відсіч інформаційній агресії монстра російської пропаганди «Russia Today», що працює не лише проти України, але й проти інших європейських країн.

Декан ФСЗМК
Володимир Демченко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram