Версія для друку

Найкращі – до найкращого: День відкритих дверей ДНУ

Більше 170 абітурієнтів завітали на День відкритих дверей Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, що проходив 14 травня у режимі онлайн.

Випускники шкіл із перших вуст дізналися все про центральний університет регіону та особливості вступної кампанії 2022 року. Зокрема, відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ доцент Олександр Кузенков презентував усі 14 факультетів та розповів старшокласникам про новітні освітні програми, які пропонує наш університет.

  

Велику увагу було приділено питанням підготовці цьогорічних вступників до Національного мультипредметного тестування та написання мотиваційного листа.

Власне, систематизувати знання для успішного складання НМТ ми запрошуємо абітурієнтів на безкоштовні експрес-курси, організовані Дніпровським національним університетом, – звернувся до вступників Олександр Олександрович.Там разом із нашими викладачами ви зрозумієте загальну процедуру складання і систему оцінювання НМТ, визначите основні змістовні блоки дисциплін («Українська мова», «Математика», «Історія України»), на яких варто зосередити першочергову увагу та потренуєтеся розв’язувати типові завдання і приклади. А під час майстер-класів з написання мотиваційного листа ви не тільки дізнаєтеся структуру твору та його головні змістовні акценти, а й почуєте лайфхаки від філологів ДНУ для високої оцінки на різних спеціальностях.

   

Отримавши корисну і змістовну інформацію від представників приймальної комісії омріяного університету, абітурієнти взяли участь у тематичній вікторині та розіграші цінних подарунків. Найактивніші та найуважніші з них стали щасливими володарями сучасних VR-окулярів і smart-браслетів, акустичних систем і навушників, комп'ютерних ігрових мишок тощо. Заслужені призи майбутнім вступникам ДНУ 16 травня особисто вручила виконувачка обов’язків першого проректора Дніпровського національного університету Валентина Сіліч-Балгабаєва.

 

Цікаво, що абітурієнти, які завітали до нас на весняний День відкритих дверей, вже точно визначилися з подальшим вибором професії:

Я вступатиму на фізико-технічний факультет ДНУ на спеціальність «Авіаційна та ракетно-космічна техніка», бо мені цікава ця тема, – говорить Ілля Кучер.

Мені просто подобається медицина. Тому я обираю факультет медичних технологій діагностики та реабілітації ДНУ, де планую навчатися за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія», – зазначає Вікторія Довгаль.

Я вступатиму в ДНУ на спеціальність «Дизайн» або «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», бо мені дуже подобається мистецтво. Я сама люблю малювати – тож цей напрям найбільше припав до душі. Я вже закінчила художню школу і зараз зі своєю вчителькою продовжую готуватися до вступних творчих конкурсів, – розповідає старшокласниця Поліна-Мирослава.

Ії сестра Поліна-Ярослава так само обирає факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ, проте – філологічне відділення:

Мені до вподоби філологія. Для мене це – один із найлегших серед усіх напрямів. Тому я готуюся вступати в ДНУ й опановуватиму тут саме українську філологію.


А от випускниця Бахмутського педагогічного фахового коледжу Ганна Кудіна скоро стане студенткою нашого факультету психології та спеціальної освіти:

Наразі я закінчую навчання на відділенні «Корекційна педагогіка». Попереду в мене – державний іспит із цієї дисципліни, після чого я продовжу навчання за спеціальністю «Спеціальна освіта» вже у Вашому університеті.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram