Версія для друку

Заняття зі школярами – робота на перспективу

Викладачі і студенти факультету медичних технологій діагностики та реабілітації 05 травня 2022 року провели відкритий науково-просвітницький захід для вихованців Малої академії наук учнівської молоді Дніпропетровської обласної ради. Доцентки кафедри загальної медицини з курсом фізичної терапії Тетяна Останіна і Юлія Воронкова разом зі студентами підготували заняття на теми: «Медицина китайського дракону» та «Основи сучасної лабораторної діагностики».

Для МАНівців здобувачами освіти 2 курсу А. Шиян, С. Ткачем та Білою А. зроблено екскурс в історію виникнення та розвитку принципів давньої китайської медицини та описано різноманіття методів діагностики та профілактики захворювань людини, які були створені на основі давньої китайської медицини та продовжують своє застосування в сучасному світі.

Юлія Воронкова та здобувачки освіти 1 курсу Ольга Швідь і Тетяна Регеда розповіли слухачам МАН про етапи виникнення та розвиток лабораторної діагностики; про основні методи сучасної клінічної лабораторної діагностики, що включають морфологічні, біохімічні, імунологічні, генетичні, цитологічні, токсикологічні і інші методи; окремо навели цікаві факти про використання методів лабораторної діагностики для встановлення віку мумій, використання їх у судово-медичній експертизі, встановлення батьківства та в процесі лікування за допомогою новітніх методик.

До заходу долучились 28 учнів МАНУМ ДОР, які навчаються у 8-11 класах та мають значні здобутки у навчанні і написанні конкурсних робіт.

Окрему подяку висловлюємо Катерині Трохимівні Іванець, методисту КПНЗ «МАНУМ ДОР» за співпрацю.

Доцентка каф. загальної медицини
з курсом фізичної терапії, канд. біол. наук,
Воронкова Ю.С.


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram