Версія для друку

Звернення ректора до Дня пам'яті та примирення

Дорога університетська родино!

Традиційно в ці травневі дні ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом.

У Другій світовій війні Україна була однією з найбільш постраждалих країн: уся територія була окупована, близько 10 мільйонів українців загинуло, майже 2,5 мільйони було вивезено на примусові роботи до Німеччини, зруйновано тисячі міст і сіл, промислових підприємств і навчальних закладів.

На жаль, на нашу землю знову прийшла війна, ще жорстокіша й безжальніша, а мартиролог захисників України знову поповнюється іменами випускників нашого університету.

Збройна агресія і повномасштабне вторгнення росії в Україну зруйнували виборену в боях Другої світової міжнародну систему світопорядку і цінностей, в якій кожна держава суверенна, а кожен народ має право на самовизначення. Навіть більше: народ, який був нашим союзником у боротьбі з фашизмом, тепер щодня влаштовує геноцид українського народу і чинить злочини проти людства та військові злочини на нашій землі.

Гасло «Ніколи знову!», з яким вся Європа в цей день шанувала загиблих і стверджувала гуманістичні ідеали, на теренах України зіштовхнулося з реваншистським гаслом «Можем павтарить!». І знову справжні сини і доньки України стали на захист своєї Батьківщини, своїх родин, своїх домівок і одвічного прагнення свободи і незалежності.

Ми знаємо, що виховали справжніх громадян, достойних онуків і правнуків героїв Другої світової. Їхні подвиги житимуть в наших серцях і пам’яті прийдешніх поколінь.

Ми віримо в Перемогу України і наближаємо її щодня!

Слава Україні! Героям слава!

Ректор Сергій Оковитий


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram