Версія для друку

Допомагаємо – перемагаємо!

Протягом 5-6 травня волонтери Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара передали чергову партію благодійної медичної допомоги для Дніпровського обласного клінічного військового шпиталю, що приймає поранених. Потрібний гуманітарний медичний вантаж зібраний за сприяння колег із Волинського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк).

Представники медичного факультету ВНУ імені Лесі Українки відгукнулися на дружню розповідь голови ГЕР НАЗЯВО з галузі знань 09 Біологія, деканеси біолого-екологічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара Олени Севериновської про допомогу нашому обласному військовому госпіталю. Розуміючи, що наразі Дніпро фактично стоїть на передовій у боротьбі за життя українських Захисників, наші колеги звернулися до співробітників Волинської обласної клінічної лікарні. Так, на потреби колег із Дніпровського клінічного військового шпиталю волинські медики змогли виділити партію лікувальних препаратів та виробів медичного призначення: антисептики, спеціальні атравматичні, абсорбуючі, фіксуючі ранові повʼязки, хірургічні шовні матеріали, трахейні трубки, системи для переливання крові та інфузійних розчинів тощо. Доставкою до Дніпра цього надважливого гуманітарного вантажу безпосередньо займалися професорка Олена Севериновська та Ярина Колісник.

Зазначимо, що активну волонтерську діяльність співробітники ДНУ розпочали із першого дня нападу на Україну – й до нині стоять єдиним фронтом проти ворога. Зокрема, долучившись до добровільного збору коштів на підтримку Дніпровського обласного клінічного військового шпиталю, за 72 доби університетська громада ДНУ зібрала близько 160 000 гривень, витрачених на ліки для важкопоранених. Щодня команда волонтерів ДНУ тримала зв'язок із лікарями та оперативно реагувала на нагальні потреби військового шпиталю, які постійно оновлювалися. Представники ДНУ шукали, закуповували та передавали все необхідне, що медики подавали у списках. Так, до пошуку часто рідкісних, певного спрямування ліків завзято долучилися деканеси Тетяна Гринько та Олена Кісельова, а з їх транспортуванням щиро допомагали доценти Олександр Кузенков, Оксана Кирилова та Людмила Карась. Загалом, за понад два місяці представники Дніпровського національного університету передали до шпиталю чимало антисептиків, знеболювальних препаратів, систем для переливання крові та інфузійних розчинів, перев’язувального матеріалу та інших необхідних речей.

Колектив ДНУ продовжує свій тривалий внесок у спільну Перемогу. Волонтерський рахунок досі відкритий: номер картки: 4731219645659669; отримувач: Олександр Кузенков.

Долучайтеся до співпраці та допомоги нашим героїчним Захисникам! Разом ми – сила!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram