Версія для друку

Донбаський педагогічний: під своїм прапором до Перемоги!

Сьогодні відбулася зустріч колективу евакуйованого із зони бойових дій Донбаського державного педагогічного університету (м. Слов’янськ) із ректором ДНУ Сергієм Оковитим. Разом обговорили процес адаптації освітян-переселенців у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара.

Вітаючи професора Сергія Оковитого, ректорка ДонбасДПУ Світлана Омельченко особисто подякувала за гостинний прийом колективу та окреслила плани подальшої професійної діяльності переміщеного університету на базі ДНУ.

Війна, певно що, внесла корективи у бачення місії нашого університету. Усі ті складні обставини, через які нам довелося пройти, показали, що сучасний університет – це зовсім не стіни, не аудиторії і не обладнання. Це ми з вами – викладачі і студенти. І я дуже рада, що тут, у Дніпрі, в мене є колектив, який мене підтримує. Сподіваюся, що у Вашому місті все буде спокійно, і ми зможемо лишитися та ефективно працювати до Перемоги. Адже сучасний університет – це, насамперед, мирний університет. Це креативні викладачі і вмотивовані студенти. Це – щаслива дитина. Це – успішна Україна! – окреслила візію майбутнього Світлана Олександрівна. Віри у повну Перемогу України й швидке повернення додому донбасівцям додає вивезений з-під обстрілів прапор університету. Врятований стяг рідного Донбаського педагогічного університету, що нині гордо красується поряд зі стягом України, став справжнім символом єдності та особистої перемоги всього колективу.

Упевнений, що Перемога нашої багатостраждальної, але могутньої України вже незабаром. Наш народ не зламати. Адже наші Збройні Сили, Нацгвардія ТерОборона та інші служби безпеки воюють на своїй землі. Ну а ми – на гуманітарному, освітньому, фінансовому фронтах допомагаємо армії та один одному. Тому й у цій важкій ситуації, що змусила наших колег-освітян переїхати із рідних домівок, працівники ДНУ без зайвих вагань підставили плече допомоги: надали місця для облаштування в гуртожитках, виділили робочі кабінети зі стабільним інтернет-зв’язком. Переконаний, що наша нинішня комунікація переросте в надійну тривалу співпрацю. Можливо, якщо того вимагатиме ситуація, у вересні спільно налагоджуватимемо освітній процес офлайн або, з огляду на багаторічний досвід колег із педагогічного університету, зможемо відкрити у ДНУ спеціальну вчену раду за напрямом «Педагогіка», – зауважив ректор Сергій Оковитий.

Готовність до плідної співпраці навзаєм висловили і проректори Донбаського державного педагогічного університету, вдячні за матеріально-технічну і навіть психологічну підтримку дніпровських колег.

Від імені колективу ДонбасДПУ хочу висловити щиру вдячність керівництву та всім працівникам Дніпровського університету за прихисток й організацію для нас комфортних побутових умов та дозвілля. Всі служби ДНУ – від адміністрації до комендантів – максимально сприяють нашій діяльності. Свідченням їхньої дружньої допомоги є те, що ми змогли відновити навчальний процес і провадимо активну наукову діяльність, яка дає помітні результати. Зокрема, працює офіційний сайт ДонбасДПУ. Готуємося до проведення вступної кампанії-2022 в умовах воєнного стану за новим порядком, що буде затверджений МОН. У травні плануємо провести традиційну загальноуніверситетську конференцію Донбаського університету, де реалізуємо ініціативу зі збору коштів на підтримку формувань Збройних Сил України й Нацгвардії. Це буде наш посильний внесок у збільшення їхньої оборонної міці та наближення спільної Перемоги, – розповів проректор з науково-педагогічної роботи Станіслав Чайненко.

Під час зустрічі Світлана Омельченко вручила атестати професорів та доцентів, наголосивши, що шістьом викладачам Донбаського педуніверситету присвоєно вчені звання в такі складні часи.

Сподіваємося, що після війни ми всі будемо найкращими товаришами і підтримуватимемо зв’язки між нашими закладами. Можливо, ми знову приїдемо у Дніпро, аби подивитися на місця, які нас привітно прийняли, – висловила надію ректорка ДонбасДПУ Світлана Омельченко.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram