Версія для друку

Волонтерські справи студентів ФМТДР

Із перших днів війни студенти факультету медичних технологій діагностики та реабілітації, кафедри соціальної роботи розпочали активну волонтерську діяльність.

Так, із кінця лютого 2022 року студентка гр. РС-19-1 Юлія Кривик бере участь у волонтерському русі спільно з радою студентів факультету медичних технологій діагностики та реабілітації. Наразі проводить активну роботу зі збору гуманітарної допомоги для мешканців м. Волноваха: закупляє питну воду, продукти харчування (зокрема, дитячого), засоби особистої гігієни та побутові товари першої необхідності. Разом із тим Юлія проводить ефективну логістичну роботу з відправлення зазначених товарів до місця призначення.

Наприкінці лютого студентка гр. РС-20у-1 Анастасія Ушакова розпочала волонтерити з приготування обідів для тероборони Дніпра. Потім, на початку березня, стала займатися поселенням людей, евакуйованих із зони бойових дій, через додаток @SvoimPOviriHELP_bot. Нині спільно з іншими волонтерами забезпечує біженців із Харківської та Київської областей усім необхідним та (за їх бажанням) допомагає від’їхати на Західну Україну.

Одночасно дівчина працює в операційній у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова. Допомагає не лише в планових операціях, а й у випадках поранення цивільних та військових.

Доцентка кафедри соціальної роботи Аліна Солнишкіна проводила заняття з елементами психоедукації для вчителів та учнів школи міста Кам'янське. Розповідала про причини стресу та методи його подолання, про склад тривожної валізки, проводила тренінги емоцій та прогресивної релаксації, навчала вправі «Безпечне місце».

Крім того, Аліна Анатоліївна допомагала плести маскувальні сітки в КДК «Кайдацький» та приносила речі, дитячі книжки й іграшки до волонтерського центру по вулиці Філософська, 23.

У Координаційному волонтерському штабі Дніпра щоденно працює студентка Наталя Дуднікова, а Міла Горчакова разом із мамою допомагає у школі №63, що на вулиці Янтарній.

Факультет медичних технологій діагностики та реабілітації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram