Версія для друку

Дніпро – Прага: нові перспективи

21 квітня відбулася друга онлайн-зустріч керівництва Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара з ректоркою Карлового університету в Празі Міленою Кралічковою. Наш університет представляли ректор Сергій Оковитий, проректор з наукової роботи Олег Маренков, начальниця відділу міжнародних проєктів Тетяна Дубовик і в.о. начальника відділу по роботі з міжнародними організаціями та іноземними партнерами Дмитро Меліхов.

На відміну від попередньої дискусії, коли університети лише намагалися знайти точки перетину інтересів, наразі коло потенційних напрямків співпраці було окреслено більш чітко, обговорювалися конкретні пропозиції та ідеї.

Напередодні зустрічі викладачі та науковці ДНУ вивчали тематичні розділи вебресурсу Карлового університету щодо науково-академічної діяльності чеських колег і підготували відповідні пропозиції можливого партнерства. Серед іншого було запропоновано таке:

– проведення спільних наукових досліджень у хімічній, біологічній та екологічній сферах;

– налагодження короткострокової мобільності здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників у медичній, соціальній та економічній галузях;

– спільна реалізація проєктів програми ЄС Erasmus+ із розвитку потенціалу вищої освіти;

– запровадження програм надання двох дипломів (зокрема, в біологічній галузі);

– налагодження партнерства між університетськими бібліотеками в сфері оцифрування бібліотечного фонду та старовинних видань, створення спільної бази бібліотечних фондів, подачі заявок на здобуття грантів, що спрямовані на підтримку та розвиток бібліотек тощо.

Цілком природно, що кожне з цих питань потребує ретельного обопільного опрацювання. Крім того, має сенс залучати до такого партнерства ширше коло спеціальностей та відповідних кафедр і наукових підрозділів ДНУ.

Наступна зустріч запланована на 25 травня. Тож продовжуємо працювати задля впровадження нових освітньо-наукових можливостей та досягнень у межах співпраці з чеськими колегами.

В.о. начальника відділу по роботі
з міжнародними організаціями
та іноземними партнерами Дмитро Меліхов


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram