Версія для друку

Допомога для переміщених ЗВО від Польсько-Української Господарчої Палати

21 квітня гуманітарну допомогу для співробітників евакуйованого із зони бойових дій університету передали представники громадського обʼєднання «Клуб ділових людей “АРМТАЙМ”». Необхідний гуманітарний вантаж отримали 50 освітян-переселенців, що нині облаштовуються на базі ДНУ.

Ініціатива збору допомоги для працівників Донбаського державного педагогічного університету (м. Слов’янськ) належить дніпровському приватному підприємцю – представнику Польсько-Української Господарчої Палати в Дніпропетровській області, голові правління ГО «Клуб ділових людей “АРМТАЙМ”» Мушегу Геворгяну. Для організації гуманітарної допомоги пан Геворгян спільно зі Штабом вірменської громади Дніпра звернувся до колег-бізнесменів із Польсько-Української Господарчої Палати (ПУГП).

Наша громадська організація, що об’єднує бізнесменів України, як і вся вірменська громада міста, із перших днів війни розпочала активну волонтерську діяльність. Незабаром виникла ідея звернутися за допомогою в цій справі до наших польських партнерів. Так ми отримали від них затребувану матеріальну підтримку –грант на формування гумвантажу від спеціального фонду ПУГП «The Ukraine Aid Fund» («Фонд допомоги Україні»). Попередньо ми спілкувалися з вимушеними переселенцями, і з’ясувавши їхні потреби, змогли чітко визначити кількісний склад гуманітарного траншу для освітян. Бо особисто для мене студенти і педагоги – люди важливі. Студенти – це наше майбутнє, а викладачі – люди, які забезпечують це майбутнє. Тому ми з великою радістю зібрали і передали необхідний вантаж, з надією, що хоч якось допоможемо людям. Адже девіз КДЛ «АРМТАЙМ» – «Разом ми сильніші!». А у всіх нас зараз єдина ціль: перемогти! – розповів Мушег Геворгян.

У такий спосіб спільними зусиллями трьох організацій вдалося зібрати вантаж на суму понад 40 тис. грн, що містить 286 позицій найнеобхідніших для переселенців побутових речей. Це: продукти харчування (олія, консерви м’ясні з птиці), кухонне приладдя (мікрохвильові печі та посуд – кастрюлі, пательні, тарілки, чашки, виделки та ложки), білизна (постільна білизна – пледи й подушки, рушники, а також підлогові сушилки для білизни).

– Гуманітарна допомога призначена для наших колег, змушених покинути рідні місця у Слов’янську. Понад 50 із них тепер мешкають в одному із гуртожитків ДНУ. Загалом наш університет гостинно прийняв близько 300 викладачів, співробітників та членів їхніх родин із Донбаського державного педагогічного університету (м. Слов’янськ), його відокремленого підрозділу – Горлівського інституту іноземних мов (м. Бахмут) та Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк). Для них виділені вільні місця у гуртожитках і робочі кабінети для продовження дистанційного освітнього процесу. – зазначив ректор ДНУ Сергій Оковитий.

– Чесно, я дуже зворушена, що надійшла ця гуманітарна допомога. Насамперед, хочу подякувати ректору та адміністрації Дніпровського національного університету за те що, прийняли нас: надали безкоштовне житло, аудиторії, доступ до зв’язку. А про те, що для нас планується ще й гуманітарна допомога, я дізналася тільки зранку, – повідомила ректорка ДонбасДПУ Світлана Омельченко. – Так само щиро вдячна вірменській громаді Дніпра, яка допомогла нам. Усе корисне і, безперечно, знадобиться. А що буде далі – невідомо. Дуже хочемо додому, бо в нас там все є. Наразі сподіватимемося на Збройні Сили України й на нашу Перемогу – тоді ці речі залишаться студентам ДНУ, – наголосила Світлана Володимирівна.

Також сьогодні в ДНУ було організовано централізовану реєстрацію внутрішньо переміщених осіб, які оселилися в гуртожитках ДНУ. Це переважно викладачі трьох ЗВО та їхні родини.

Фото: Сергій Велікодний, Сергій Бараненко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram