Версія для друку

Гуманітарна допомога від Червоного Хреста для освітян-переселенців

Співробітники евакуйованого до ДНУ Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля отримали гуманітарну допомогу від українського осередку Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Наразі ця міжнародна організація співпрацює з великими українськими хабами з прийому вимушених переселенців, які евакуюються із районів активних бойових дій. У Дніпровському регіоні гуманітарна діяльність здійснюється спільно з місцевими представниками Товариства Червоного Хреста в Україні.

- У Дніпрі Міжнародний комітет Червоного Хреста, найперше, надає підтримку місцям колективного розміщення переселенців. Це – предметна допомога найнеобхіднішими для людей речами: базові гігієнічні, продуктові набори тощо. Із часом наша організація планує розширювати волонтерську діяльність і на східні області України та надавати таку ж допомогу мешканцям населених пунктів на лінії зіткнення. Наразі усі програми та види гуманітарної допомоги, які ми пропонуємо, можна відстежувати на нашому офіційному сайті, сторінці в фейсбуці та офіційному сайті Міжнародного комітету Червоного Хреста,–зазначив Тимур, представник відділу економічної безпеки Міжнародного комітету Червоного Хреста волонтер.

Власне, представники цього гуманітарного руху відгукнулися на звернення наших колег із Сєвєродонецька, які облаштовуються нині в гуртожитках ДНУ, та зібрали для них необхідний вантаж. Зокрема, на прохання вимушених переселенців волонтери Червоного Хреста доправили бойлер, мікрохвильові печі, електрочайники та набори посуду.

Це лише перша, але не остання допомога для педагогів-переселенців. Поспілкувавшись із ними, представники Червого Хреста вже пообіцяли продовжити підтримку.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram