Версія для друку

Екскурсія ботанічним садом ДНУ для студентів і викладачів переміщених ЗВО

Ботанічний сад порадував весняними квітами родини викладачів і студентів двох переміщених ЗВО, що облаштувалися в гуртожитках Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара.

Ми намагаємося підняти настрій колегам, допомогти їм трохи відволіктися від війни, адже вони вирвалися з-під обстрілів, – говорить Герман Петер, проректор з правових питань та розвитку ДНУ.

Більшість викладачів вже вдруге змушені прощатися з рідними домівками. Вдруге зазнають руйнувань від агресії «гуманного сусіда» і університетські корпуси Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.) і Донбаського державного педагогічного університету (м. Слов’янськ, Донецька обл.).

Директор ботанічного саду доцент Анатолій Кабар із захопленням розповів про унікальні рослини в колекції нашого ботсаду, відповівє на всі запитання про тропічні та субтропічні рослини оранжереї, розказав про їхні цілющі й отруйні властивості.

Майже триста викладачів із Слов’янська, Горлівки та Сєвєродонецька розпочнуть другий семестр в Дніпрі.

Після війни у нас буде багато роботи, треба буде відбудовувати все зруйноване ворогом, але ми все зробимо, щоб відновити наш університет, – впевнена Яна Білоус, викладачка кафедри публічного управління, менеджменту та маркетингу СНУ ім. В. Даля. – Але найперше – я обійму всіх рідних і близьких, коли ми всі повернемося до нашого міста.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram