Версія для друку

Флешмоб «Мирне небо над Україною» від факультету економіки

Із початком російського воєнного вторгнення в Україну факультет економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара ініціював проведення патріотичного студентського флешмобу «Мирне небо над Україною». Студентами і випускниками факультету вже створено 19 тематичних відео.

«В один день весь світ перевернувся і став синьо-жовтим. Українці показали свою силу, відвагу, мужність. Ми єдині у своїй боротьбі проти ворога. Це те, що нам зараз потрібно, аби врятувати життя, країну, свободу», – відзначають на факультеті.

Тож заради спільної Перемоги там вирішили створити серію оригінальних відео зі зверненням до світової спільноти із закликом допомогти зупинити війну в Україні. На подібну ініціативу вже відгукнулися 19 студентів та випускників факультету економіки ДНУ. Відеоролики за їхньої участі можна переглянути в офіційній групі факультету економіки ДНУ на Facebook: https://www.facebook.com/groups/700748367305676

Наприклад, студенти Дмитро Морока та Вікторія Халецька свої відео із закликом закрити небо над Україною записали із бомбосховища. Наші студенти не лише просять світову спільноту допомогти Україні, а й діляться з аудиторією власними поезіями. Так, з проникливими віршами про війну в Україні виступили першокурсниця Аліна Перетятко та чотирикурсниця Таїсія Кизим, а також випускниця факультету економіки Христина Медіна. Рідною поезію під час війни порадувала й найменша учасниця флешмобу – учениця гімназії №136Маргарита Демченко, яка натхненно прочитала вірш Тараса Шевченка «Зоре моя вечірняя…». А щоб надихнути всіх до Перемоги, випускниця ДНУ Аліна Гроховська навіть заспівала патріотичну пісню.

Приємно, що слова підтримки від учасників студентського флешмобу лунали не лише з України, а й з різних куточків світу. Адже свої звернення і побажання миру для рідної Батьківщини надіслали й численні студенти та випускники, які зараз живуть і працюють в інших країнах. Так, англійською мовою з вуст випускників ДНУ – Ольги Буланкіної, Андрія Редченкова та Ярослава Лисиці – прозвучали прохання до світової спільноти не мовчати і робити все можливе, щоб допомогти Україні. Німецькою із закликом до публіки робити пожертви чи прийняти біженців з України звернулися випускники Оксана Нікітченко та Петро Джусов. А французькою зі світовою спільнотою говорила Анастасія П’ятилєтова, яка 10 років тому поїхала навчатися в магістратурі Університету міста Ле-Ман. «З того часу Ле-Ман став моїм другим домом. Але в Україні у мене лишилися батьки, брат, друзі. У нас у всіх є родичі в Україні. Люди, яких ми любимо, живуть сьогодні у страху смерті... Вони живуть на війні... І ми теж живемо з цим страхом. Ми відчуваємо себе безпорадними, марними... але це неправильно. Тому сьогодні ми – мої колеги та друзі – просимо вас: допоможіть Україні зупинити цю війну! Допоможіть Україні захистити європейські кордони, врятувати дітей… Допоможіть Україні врятувати майбутнє… Наше спільне майбутнє», – йдеться у відеозверненні Анастасії.

Також щиру підтримку нашому народу у цей надважкий час у рамках флешмобу виказав ще один випускник факультету економіки – громадянин Грузії Георгій Берідзе. А отже, флешмоб, започаткований студентами-економістами ДНУ, поступово переростає в потужну міжнародну ініціативу.

Долучайтеся до підтримки України і ви! У створенні відео на тему «Мирне небо над Україною» можуть взяти участь представники будь-якого факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Готові відеороботи відправляйте на e-mail: fleshmobforpeace@gmail.com.

Разом ми – сила!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram