Версія для друку

40 тон ліків і медичного обладнання доставлено в Україну завдяки ДНУ

Із перших днів збройної агресії росії проти України десятки університетів-партнерів ДНУ з усього світу надіслали листи підтримки українським науковцям і студентам. Також багато європейських науковців запропонували організувати необхідну гуманітарну допомогу для України. Наш університет, маючи досвід співпраці з Дніпропетровським військовим клінічним шпиталем, звернувся до них з пропозицією допомогти саме медичними препаратами й обладнанням.

Про гуманітарну допомогу європейських колег журналістам дніпровських медіа розповів ректор ДНУ Сергій Оковитий.

– Колеги з Університету Мітвайди (Німеччина) організували 35 тон вантажу для поранених наших захисників, включно з медичним обладнанням. Зокрема в Україну прибули функціональні ліжка з електроприводами, апарати для штучної вентиляції легень та інше медичне обладнання. Координацію допомоги з Університету Мітвайди здійснював наш професор, доктор економічних наук Олексій Джусов. Цим устаткуванням обладнали шпиталь у Львові.

Також із пропозицією гуманітарної допомоги виступила Асоціація дослідницьких установ та університетів Берліна, Мюнхена, Варшави. Вони мають наукові зв’язки з біолого-екологічним факультетом, зокрема з деканесою докторкою біологічних наук Оленою Севериновською, яка координувала цей напрям.

Багато вчених із Німеччини й Польщі виступили «академічними послами», організовували, оформлювали, збирали, відвантажували допомогу для України. До допомоги долучилися й студенти цих країн.

Завдяки допомозі об’єднання «Фармацевти без кордонів» Федеративної Республіки Німеччина наші колеги передали медичним установам Дніпра медичні препарати на майже 130 тис. євро.

Німецькі фармацевти надіслали кілька тон антибіотиків, знеболювальних та інших медичних препаратів, які вже розподілені в медичні установи Дніпра, де приймають поранених.

Доцентка кафедри масової та міжнародної комунікації
Алла Бахметьєва


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram