Версія для друку

ДНУ приймає колег зі Словʼянська

Ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий учора зустрівся з ректоркою Донбаського державного педагогічного університету Світланою Омельченко. Це вже другий ЗВО із зони активних бойових дій, який шукає прихистку в нашому місті на базі ДНУ.

Як зазначив Сергій Іванович, зараз до Міністерства освіти і науки України направляються листи від ДДПУ і СНУ ім. В. Даля для врегулювання юридичних аспектів.

За словами Світлани Олександрівни, до нашого університету найближчим часом має переїхати близько 150 викладачів зі Словʼянська та Бахмута, тож ректори обговорювали поселення в гуртожитках ДНУ, виділення навчальних аудиторій і кабінетів викладачам для роботи, забезпечення стабільним інтернет-звʼязком.

«Дуже боляче покидати наш університет, – говорить Світлана Омельченко, – ми тільки відбудували корпуси після руйнувань 2014 року. Також педагогічний університет має відокремлений структурний підрозділ – Горлівський інститут іноземних мов, який нині розташований в місті Бахмут. Він також змушений переїжджати до Дніпра. Але ми віримо в перемогу й у те, що ми з часом повернемося додому».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram