Версія для друку

Університет - це колектив, а не стіни

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, який у 2014 році перебрався з окупованого Луганська до Сєвєродонецька, сьогодні знову облаштовується на новому місці. Ректор ДНУ Сергій Оковитий сьогодні зустрівся з колегами зі СНУ – ректоркою Ольгою Поркуян та проректором з наукової роботи Олексієм Целіщевим для координації взаємодії служб двох ЗВО. Наразі частина викладачів і студентів СНУ ім. В. Даля перебралися до Камʼянець-Подільського, але колектив має надію повернутися додому, тому обирає для переміщення ближчий регіон.

«Наш університет надав колегам із тимчасово окупованих територій близько 50 місць в гуртожитках та аудиторії в навчальному корпусі, обладнані інтернет-зв’язком для організації комфортного освітнього процесу для викладачів, – наголосив Сергій Іванович. – Також ми організували гаряче харчування для колег і зараз вирішуємо суто побутові проблеми для їхнього облаштування на новому місці. Сьогодні ми маємо згуртуватися для того, щоб надати максимальну підтримку колегам, допомогти їм відновити освітній процес, облаштуватися в Дніпрі. Кожен на своєму місці має робити свій внесок у спільну справу – нашу Перемогу».

Ольга Поркуян очікує від МОН України рішення про офіційне переміщення університету в Дніпро та сподівається, що найближчим часом до ДНУ переїде більше викладачів. «Для нас дуже важливим є переміщення із Сєвєродонецька певної техніки, над чим зараз працюють колеги. Для облаштування побуту в гуртожитках закуповуємо пральні машинки і бойлери. Сподіваємося на гуманітарну допомогу. Вже сьогодні думаємо про майбутню абітурієнтську кампанію, вважаємо, що випускники з Луганської області обиратимуть наш університет», – говорить Ольга Вікторівна.

Також ректори вирішили долучити іноземних студентів обох університетів для підтримки України та організації антивоєнної пропаганди в своїх країнах.

Зазначимо, що Сєвєродонецьк знаходиться в зоні постійних масованих обстрілів ворожою артилерією, багато будинків зруйновано, місто частково знеструмлене, відсутнє газо- і водопостачання.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram