Версія для друку

Результати олімпіади з англійської мови для студентів нефілологічних спеціальностей

26 березня 2022 року на кафедрі англійської мови для нефілологічних спеціальностей Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара пройшла щорічна олімпіада з англійської мови. Серед 59 учасників, які долучилися до заходу, були переважно студенти першого курсу.

В олімпіаді взяли участь студенти, які прагнули перевірити свої знання з англійської мови, оскільки володіння іноземною мовою надає можливість спілкуватися з людьми із різних країн світу, працювати над власним розвитком та реалізацією свого потенціалу.

Із вітальним словом звернувся до студентів виконувач обов’язків проректора з наукової роботи Олег Маренков, наголосивши, що володіння англійською мовою сьогодні є однією з найважливіших переваг молодих фахівців. Олена Гурко, завідувачка кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей, побажала впевненості у власних силах, зазначивши, що саме молоді створювати майбутнє нашої прекрасної держави в таких непростих умовах, у період війни. Світлана Рябовол, відповідальна за організацію олімпіади, висловила надію на те, що учасники не втрачатимуть інтерес до вивчення мов упродовж життя.

Програма олімпіади передбачала виконання тестових завдань рівня B2 (із вибором однієї правильної відповіді, на заповнення пропусків у тексті, на словотворення, відкритої форми з розгорнутою відповіддю, на встановлення відповідності, аудіювання з вибором однієї правильної відповіді).

Роботи учасників оцінювали відповідно до розроблених критеріїв для кожного з виду завдань, де максимальна сума балів становила 100 балів. Завдання були укладені не лише з метою визначити найкращих, а й активізувати всі вміння та навички учасників задля бездоганного виконання поставленого завдання. Тим самим виявити ґрунтовні знання студентів, що є цінним досвідо практичного використання мови в різних аспектах.

Отже, переможцями І етапу серед студентів стали:

І місце – Міхаіл Завертайло (ПЗ-21-1);

ІІ місце – Ганна Будзак (ПЗ-21-2) та Олег Білов (БН-21-1);

ІІІ місце – Юлія Кравченко (ПС-21-1), Андрій Курочка (КС-21-1), Дар'я Машарова (УД-21-1), Олександра Пашкович (СМ-21-1), Ангеліна Столяр (ЗЖ-20-1).

Як показує багаторічний досвід, проведення олімпіад з іноземних мов підвищує мотивацію студентів, підсилює змагальний складник освітнього процесу, сприяє популяризації вивчення англійської мови серед студентів університету, готує їх до успішного спілкування на міжнародному рівні.

Щиро вітаємо переможців та маємо надію, що наші студенти гідно представлять Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара на ІІ етапі Регіональної студентської олімпіади з англійської мови.

Викладачка кафедри англійської мови
для нефілологічних спеціальностей
Світлана Рябовол


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram