Версія для друку

Віддав життя за нашу свободу

У бою під Києвом загинув колишній студент історичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Денис Котенко (позивний «Шкіпер»).

У 2013 році Денис вступив у ДНУ, а вже в 2015 року з другого курсу історичного факультету пішов добровольцем на фронт, був учасником Широкінської операції. Після повернення з фронту поновився на заочному відділенні й водночас опікувався активною громадською діяльністю в рамках Цивільного корпусу «Азов». Був нагороджений Премією Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України. У 2019 році він закінчив перший (бакалаврський) освітній рівень і отримав диплом бакалавра. Впродовж останнього року працював у пресслужбі Міністерства у справах ветеранів України. Денис був одружений, у нього залишився маленький син.

Дениса ми пам’ятаємо як творчого хлопця, який радував на семінарах своїми презентаціями, який завжди знімав і монтував контент факультетських заходів. Дениса ми пам’ятаємо як хлопця, який пішов на фронт у 19 років, навіть не сповістивши своїх батьків. Ми пам’ятаємо, як Денис садив дерева біля другого гуртожитку і писав на стінах цитати Олеся Гончара.

Вічна світла пам’ять і вічна слава нашому Герою.

Доцентка кафедри всесвітньої історії
Валерія Лавренко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram