Версія для друку

Відкритий лист від Наукової спільноти України

Наукова спільнота України підготувала відкритий лист до світової наукової та академічної спільноти із закликом блокування академічних можливостей для науковців та освітян із Російської Федерації.

Закликаємо науково-педагогічних працівників Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара долучитися, заповнивши форму за посиланням: https://forms.gle/dmmzgy1fwQfj3SJ58

Шановна наукова та академічна спільнота!

Російська Федерація (РФ) здійснила підступний та абсолютно ганебний військовий напад на нашу країну! У 2022 році забороненими у цивілізованому світі крилатими ракетами з касетними боєприпасами та вакуумними бомбами руйнують житлові квартали, дитячі садочки та лікарні у самому центрі Європи! Так станом на зараз лише кількість загиблих цивільних осіб складає сотні (з них – щонайменше 16 дітей), а поранених – тисячі. Президент Російської Федерації погрожує світу ядерною зброєю, що, вочевидь, розпочне Третю світову війну.

Збройні сили та громадяни захищають Україну до останнього! Увесь світ дає гідну відсіч агресору через запровадження санкцій. Разом з тим ми вважаємо, що в даній ситуації своє вагоме слово повинна сказати прогресивна світова наукова спільнота. Тому ми зараз конче потребуємо саме Вашої підтримки. На наше переконання. у ХХІ сторіччі та у 2022 році чи не найкращою відповіддю на танки, системи залпового вогню та ракети є закритий доступ до високих технологій, інновацій, наукових досліджень та інформаційної підтримки.

Отже, звертаємося до вас з великим проханням і впевненістю, що ви не лише почуєте, а й зробите все можливе, щоб захистити Україну, захистити Європу та, зрештою, увесь демократичний світ від кривавої авторитарної агресії – з проханням:

  • заблокувати громадянам Російської Федерації та установам Російської Федерації доступ до всіх наукометричних баз та матеріалів всіх наукових видавництв;
  • унеможливити участь науковців та наукових установ РФ у міжнародних грантових програмах, що фінансуються ЄС та іншими партнерами;
  • призупинити участь дослідників, студентів та установ з РФ в поточних програмах міжнародної академічної мобільності;
  • бойкотувати спроби проведення наукових заходів в середині РФ (у т.ч. наукові конференції, симпозіуми тощо);
  • заборонити громадянам Російської Федерації можливість бути редакторами/співредакторами/рецензентами міжнародних видань.
  • Упевнені, що такі рішучі дії активізують наукове товариство та проактивне населення Російської Федерації задля зупинки ганебної військової агресії.

    З повагою,
    Наукове товариство України та небайдужа наукова спільнота світу


    ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram