Версія для друку

Волонтерська допомога від психологів ДНУ

Із перших днів війни викладачі і студенти факультету психології та спеціальної освіти ДНУ організували потужну волонтерську роботу на підтримку громадян.

Фахівці соціально-психологічної служби ДНУ, яка діє на факультеті, провели тренінгові заняття для студентів та співробітників університету з навчання стресостійкості та самодопомоги у складних умовах. Учасники дізналися про основні емоційні стани травматичної стресової події високої інтенсивності, етапи кризової самодопомоги та допомоги іншим. Ознайомилися з правилами надання швидкої психологічної допомоги та самодопомоги, потренувалися у дихальних вправах, техніках заземлення, відволікання для врегулювання емоційного стану, розглянули правила надання допомоги дітям.

Окрім того, силами науково-педагогічних працівників на факультеті розпочав роботу ситуативний штаб психологічної допомоги. Консультування проводиться телефоном, щоденно з 9:00 до 17:00. Здійснений моніторинг гуртожитків №1, 2, 3 щодо необхідності надання допомоги наживо.

Студенти факультету психології та спеціальної освіти так само активно долучаються до волонтерування. У Новомосковську вони тісно співпрацюють із Благодійним фондом «Тепле Серце», допомагаючи дітям і дорослим переселенцям з Харкова та Волновахи. У Дніпрі студенти-психологи займаються хакерською роботою з ворожими сайтами, надають фінансову, матеріальну (їжа, одяг) та фізичну допомогу (транспортування гуманітарної допомоги, приготування їжі) переселенцям із Харкова, Ізюму та Волновахи, організовують збір коштів для військових ЗСУ, плетуть маскувальні сітки у волонтерських пунктах, надають психологічну допомогу дітям-сиротам у підвалах, літнім людям та інвалідам у «Будинку матері та дитини». Студенти-волонтери ДНУ також активно співпрацюють з іншими благодійниками і волонтерськими організаціями. Разом із Благодійним фондом «За майбутнє України» допомагають пакувати речі для відправки у Маріуполь, Харків та Волноваху. У взаємодії із випускницею Юлією Константиновою від ТО «Іграшки» були доправлені іграшки для дітей-сиріт із дитячого будинку «Довіра». Також зусиллями наших студентів передані три мішка дитячого одягу для волонтерського народного об'єднання «Паляниця». Надається постійна допомога двом сім’ям із Харкова (батьки та діти), які перебувають у СЗШ №67.

Додатково на факультеті ініційовано звернення до спільноти випускників, що мешкають за кордоном.

Декан факультету психології та спеціальної освіти
Дмитро Волков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram