Версія для друку

Турнір із футзалу для студентів з гуртожитків

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара завершився турнір із мініфутболу серед студентів, які проживають в гуртожитках. Перемогла команда студентів хімічного факультету із гуртожитку №7.

Студенти семи гуртожитків ДНУ змагалися за призи від випускниці нашого університету, депутатки Дніпропетровської обласної ради – начальниці управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, голови ГО «Жінки Плюс» Лілії Гиренко. За умовами турніру, кожна збірна гуртожитків обов’язково мала складатися з юнаків та дівчат та відіграти по шість матчів із суперниками. Команда-переможниця обиралася за загальною кількістю набраних очок. У заліковому підсумку нею стала команда футболістів гуртожитку №7. Кожен спортсмен виклався на повну, проте найкращими визнали Дмитра Уса, Богдана Попругу та Тимура Бута. Друге місце посіла команда гуртожитку №5. Обидва гуртожитки тепер отримають головний приз турніру – професійні тренажери для облаштування спортивних кімнат. Зокрема, до фітнес-центру гуртожитку №7 надійде комплексне обладнання для тренування всіх груп м’язів, а до гуртожитку №5 – сучасна бігова доріжка. Ці тренажери, однак, будуть доступними не лише для мешканців гуртожитків-переможців, а й для всіх студентів нашого університету.

Урочисто вручити цінні призи на фінальний матч завітали ректор ДНУ Сергій Оковитий, ініціаторка турніру Лілія Гиренко та почесна гостя – срібна призерка Олімпійських ігор з академічного веслування, заслужена майстриня спорту України, директорка Дніпропетровської обласної школи вищих спортивних мистецтв Діна Міфтахутдінова.

Нагороджучи переможців, ректор Сергій Оковитий зазначив: «Сьогодні у нас знакова подія – заключна гра спеціального турніру з футзалу серед студентів, які проживають в гуртожитках, на призи нашої випускниці. Ми дуже вдячні за таку спонсорську допомогу Лілії Анатоліївні Гиренко, яка виділила депутатські кошти на підтримку студентського спорту в рідній Alma mater. Упевнений, що ці два новітні тренажери стануть корисними елементами спортивних кімнат гуртожитків і активно використовуватимуться студентами. Це був перший подібний турнір на розіграш призів від наших випускників. Проте сподіваємося, що незабаром такі спортивні змагання стануть традиційними, адже серед випускників Дніпровського національного університету чимало успішних особистостей. Найближчим часом ми плануємо перезапустити Асоціацію випускників ДНУ, тож обов’язково звертатимемося до них за допомогою, аби разом створити гідні умови для спорту та відпочинку студентів. Загалом, наш університет приділяє велику увагу розвитку фізичного виховання та спорту. Спортивний спосіб життя завжди був у ДНУ і ми підтримуємо цю традицію нині. Ми розуміємо: щоб добре навчатися, потрібно тримати і гарну фізичну форму. Тому щороку ДНУ бере участь в обласній спортивній універсіаді. Позаминулого року наша збірна навіть стала переможницею серед усіх ЗВО регіону. Також в університеті на базі нашого великого спортивного комплексу відбуваються регулярні турніри – міжфакультетські змагання з різних видів спорту. В тренажерних кімнатах гуртожитків, на стадіоні, в басейні та залах Палацу спорту студенти і співробітники університету наразі можуть вільно займатися 20 видами спорту. Серед вихованців ДНУ вже є чимало відомих спортсменів: рекордсмен з плавання Андрій Говоров, чемпіонка Європи зі спортивного орієнтування Анна Гуделайтіс, призер європейських чемпіонатів із дзюдо Олег Вередиба тощо. Серед наших викладачів також є спортсмени, які роками займаються різними видами спорту. Тож у березні, якщо не буде епідемічних погіршень і ми повернемося до очного формату, навіть зможемо організувати цікавий турнір між викладачами і студентами університету», – відзначив ректор.

Вважає за потрібне підтримувати і розвивати фізичне виховання та спорт у рідному університеті випускниця ДНУ, нині депутатка Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко. «До Дніпровського національного університету у мене особливе ставлення, адже це моя Alma mater. Особливо приємно, що переможцями турніру сьогодні стали студенти із гуртожитку №7, де я сама проживала під час навчання на хімічному факультеті. Тож зараз разом із нашою гостею – срібною призеркою Олімпійських ігор ми хочемо власним прикладом показати студентам, як можна поєднувати різні види діяльності – і наукові, і спортивні. Головне, щоб молодь побачила: здоровий спосіб життя несе дуже великий зиск. Наприклад, сьогодні своїми вправністю і зусиллями студенти ДНУ, по суті, заробили в свої гуртожитки сучасний фітнес-центр. А продовжуючи займатися спортом, вони зможуть заощадити на фармакологічній промисловості, гарно виглядати й успішно працювати на благо нашої країни», – підкреслила на церемонії нагородження пані Лілія.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram