Версія для друку

Навчаючи навчаємося

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара стартував перший цикл тренінг-курсів для гарантів освітніх програм. Навчання науково-педагогічних працівників передбачає підвищення знань, умінь та навичок щодо започаткування та провадження освітніх програм, забезпечення високої якості освіти та освітньої діяльності, підготовки до проходження процедур зовнішнього оцінювання.

Проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Свинаренко зазначив: «Програма передбачає п’ять тренінг-курсів, які будуть розділені на 5 тижнів, здійснюватиметься вхідний та вихідний контроль знань слухачів. Програма передбачає опанування складових і принципів системи внутрішнього забезпечення якості вищої освіти та освітньої діяльності ДНУ, документальне забезпечення процесу акредитації освітніх програм, опанування документів, що регламентують академічну доброчесність. Також увага приділятиметься особливостям роботи з фокус-групами».

Зокрема, програма навчального курсу передбачає вивчення головних складових та принципів функціонування системи внутрішнього забезпечення якості освіти та освітньої діяльності. В межах курсу гаранти освітніх програм мають засвоїти комплектність та порядок формування пакету документів для проходження процедур зовнішнього оцінювання, вміти застосовувати набуті знання та навички в процесі підготовки до акредитації освітніх програм університету.

«Також тренінг-курс спрямований на закріплення принципів розроблення, затвердження, моніторингу, перегляду та закриття освітніх програм, напрацювання вмінь застосовувати набуті знання та навички для розроблення та провадження освітніх програм, навчальних планів та іншої навчально-методичної документації», – зауважила завідувачка навчального відділу Ольга Верба.

Особлива увага приділятиметься академічній доброчесності. Гаранти освітніх програм мають розуміти принципи запобігання й боротьби з проявами академічної недоброчесності в освітній, науковій та інших сферах діяльності університету, вміти аналізувати дані систем перевірки на плагіат навчально-наукової документації.

Як зазначила завідувачка навчально-методичного відділу Аліна-Олена Дворецька, гарантам освітніх програм варто добре орієнтуватися в усьому спектрі безкоштовних послуг і можливостей для саморозвитку, які пропонує університет здобувачам вищої освіти: «Сьогодні в ДНУ працюють наукова бібліотека із унікальними фондами, юридична клініка, психологічна служба, Центр соціальних ініціатив та волонтерства, Палац студентів, Палац спорту, про що викладачі мають інформувати студентство».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram