Версія для друку

Курс із проєктування хмароорієнтованого освітнього середовища – для педагогів області

Проєктування хмаро орієнтованого освітнього середовища для співпраці, комунікації та навчальної мобільності учнів – таким було завдання курсів підвищення кваліфікації педагогів Дніпровського ліцею інформаційних технологій, які вони пройшли на базі Навчально-методичного центру післядипломної освіти та підвищення кваліфікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Учора ректор ДНУ професор Сергій Оковитий вручив директорові ліцею Сергію Григор’єву дипломи дев’яти викладачів про успішне завершення стажування. Навчальний курс, розроблений заступницею директора ДЛІТу, вчителем вищої категорії Наталією Водоп’ян та методистом і вчителем першої кваліфікаційної категорії Ольгою Сисоєвою, розрахований на 30 академічних годин, які опановуються протягом 4 тижнів. Програма передбачає повний курс вивчення хмарних сервісів компанії Microsoft: від налаштування електронних скриньок та електронного календаря до створення структури сховища, онлайн-роботи з редактором текстів, презентацій, форм для опитувань та тестувань тощо.

Як зазначив Сергій Оковитий, функціонування освітянської системи як підґрунтя для сталого розвитку нашої держави вимагає активного впровадження в освітній процес новітніх технологій. «Сьогодні наш університет може організовувати стажування за такою програмою для педагогів різних шкіл області. Досконале володіння цифровими сервісами сприятиме опануванню як учителями, так і учнями головних переваг навчального онлайн-середовища, серед яких відкритий доступ до освітніх ресурсів, широкі можливості неформальної освіти та самостійне напрацювання soft skills, здатність навчатися протягом життя, опанування навичок менеджменту власної освітньої траєкторії», – зазначив ректор.

Найширше впровадження комп’ютерної техніки та інформаційних технологій у всі сфери навчально-виховної системи є принципово важливим для науково-педагогічного колективу ДЛІТу. «Ліцей працює за угодою з компанією Microsoft, згідно з якою має право на безкоштовне використання програмних продуктів в освітньому процесі. Комп’ютер сьогодні – це і засіб комунікації, і джерело інформації, й інструмент для дослідницької роботи учнів. Змінюється й модель освіти. Час, коли головною метою вважалось набуття учнем великої кількості знань минув», – вважає Сергій Григор’єв.

Також Сергій Оковитий, Сергій Григор’єв разом з директором НМЦ ПДО ПК Віктором Ставицьким обговорили можливості проходження таких курсів стажування для педагогів інших закладів середньої освіти Дніпропетровщини.

Доцентка кафедри масової та міжнародної комунікації
Алла Бахметьєва


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram