Версія для друку

Затверджені програми для проведення ЄФВВ

Міністерство освіти і науки України затвердило програми, за якими укладатимуться тести єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) у 2022 році для вступу в магістратуру.

Програми для проведення ЄФВВ до магістратури затверджені за наступними спеціальностями галузей знань: «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Право», «Публічне управління та адміністрування» та «Міжнародні відносини».

Відповідні накази розміщено в розділі «Вступна кампанія 2022» на сайті МОН.

Нагадаємо, єдине фахове вступне випробування складатиметься з двох частин – предметного тесту та тесту загальної навчальної компетентності (ТЗНК).

Реєстрація вступників для складання ЄВІ та ЄФВВ триватиме з 26 квітня до 17 травня 2022 року (18:00).

До слова, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара цьогоріч у співпраці з Дніпропетровським регіональним центром оцінювання якості освіти проводить пробні тестування у форматі ЄВІ, ЄФВВ та ЗНО. «Єдиний вступний іспит та єдине фахове вступне випробування проводяться в аудиторіях наших навчальних корпусів щороку. Однак проведення подібних пробних тестувань обумовлена розширенням у 2022 році спектру спеціальностей, для яких при вступі до магістратури потрібно здавати єдине фахове вступне випробування. Згідно з наказом МОН України, такими спеціальностями є: «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Право», «Публічне управління та адміністрування» й «Міжнародні відносини». Усі вони наявні в нашому університеті. Тож ми спільно з регіональним центром оцінювання якості освіти плануємо провести ЄФВВ, якнайкраще забезпечивши процедуру, прописану в нормативних документах», – відзначив ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий.

Так само, плануючи започаткувати пробне тестування у форматі ЄВІ, ДНУ скористається допомогою фахівців Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, щоб узгодити форму і зміст тестових завдань з офіційними. «Так склалося, що цього року абсолютно на всі спеціальності та конкурсні пропозиції, які пропонуються університетом, треба складати ЄВІ. Тому це актуально для широкого спектру наших студентів, які планують вступати до магістратури. А Дніпровський національний університет дуже вболіває за своїх випускників бакалаврату. І, бажаючи підготувати їх до вступу в магістратуру (з додержанням усіх часових і змістовних рамок тестів), прагне надати їм можливість потренуватися, аби вони максимально добре склали ЄВІ та ЄФВВ. Наразі їхні викладачі вже готують тестові завдання», – прокоментував відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ Олександр Кузенков.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram