Версія для друку

Вітання ректора до Міжнародного дня жінок і дівчат у науці

Дорогі колеги-науковиці!

Щиро вітаю вас із Міжнародним днем жінок і дівчат в науці!

Натхненним дослідницьким пошуком ви примножуєте наукові здобутки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Своїми досягненнями ви щодня надихаєте студентів і студенток поєднати своє життя з наукою, вчите торувати нелегкий шлях від гіпотези до відкриття з притаманними вам креативністю та уважністю до нюансів.

Минулого року однією з найвищих нагород у скарбниці ДНУ стала Національна премія України імені Бориса Патона, присуджена докторці технічних наук, професорці кафедри технології виробництва Тамарі Антонівні Манько. Державної стипендії видатним діячам освіти удостоєна завідувачка кафедри загальної психології та патопсихології, докторка психологічних наук, професорка Ірина Федорівна Аршава.

Три наші науковиці захистили докторські дисертації: Ксенія Валентинівна Бондаревська, Інга Станіславівна Кірковська та Євгенія Анатоліївна Кобрусєва. Учені звання професора у 2021 році було присвоєно Катерині Вікторівні Бережній, Етері Лаврентіївні Гарт, Олені Василівні Гурко, Тетяні Всеволодівні Корняковій, Ользі Миколаївні Кунах, Тетяні Іванівні Русаковій та Наталії Семенівні Юзіковій.

Кандидатські дисертації і дисертації на здобуття ступеня доктора філософії захистили 9 аспіранток і випускниць аспірантури університету, а із 17 співробітників ДНУ, поданих на присвоєння вченого звання доцента, – 15 це жінки.Особисто як ректор я радію такій тенденції і впевнений, що ви будете гідним прикладом успішної наукової кар’єри для студентства.

Сердечно бажаю вам, наші прекрасні науковиці, наснаги до наукового пошуку, невичерпної дослідницької енергії, нових вагомих здобутків та гідного визнання ваших успіхів!

З повагою ректор Сергій ОКОВИТИЙ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram