Версія для друку

У ДНУ завершилася колективно-договірна кампанія

Укладання колективного договору – відповідальна й важлива справа для будь-якої установи (підприємства, організації). Саме в цьому документові передбачаються взаємні зобов’язання роботодавця і трудового колективу, додаткові, порівняно із законодавством, соціальні пільги, гарантії та захист працівників.

В університеті ініціативу з укладання нового колективного договору виявив профспілковий комітет, який на засіданні 09 вересня 2021 року схвалив відповідне рішення. Ректор університету Сергій Оковитий цю ініціативу підтримав і видав наказ про організацію та проведення колективних переговорів щодо підготовки проєкту колективного договору на 2022-2026 роки. Було створено спільну робочу комісію в складі восьми повноважних представників від профспілкового комітету та адміністрації університету. Кінцевим терміном для проведення колективних переговорів сторони колективних переговорів визначили 10 грудня 2021 року.


Загалом робоча комісія провела шість протокольних засідань, де розглядалися й дискутувалися питання, пов’язані з різними напрямками та сферами діяльності університету. Нерідко до роботи комісії залучали фахівців університету з окремих питань (охорони праці, правових, фінансових питань тощо), які завжди надавали кваліфіковану допомогу. Приємно наголосити, що всі дискусійні питання завершувалися ухваленням спільного виваженого рішення.

У підсумку 28 грудня 2021 року проєкт колективного договору був схвалений на черговій конференції трудового колективу університету в запропонованій комісією редакції. У цей же день його підписали сторони колективних переговорів і подали на реєстрацію до інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради. 19 січня 2022 року колективний договір університету був зареєстрований в установленому порядку.

Варто відзначити, що колективний договір спрямований на соціально-економічний захист працівників і передбачає ряд нововведень:

1) індексацію заробітної плати працівників університету;

2) закріплення максимальних розмірів установлення доплат за вчені звання і наукові ступені;

3) визначення конкретних розмірів компенсації вихідної допомоги в разі скорочення працівників з ініціативи роботодавця;

4) конкретизацію та передбачення фінансування для комплексних щорічних заходів із охорони праці;

5) змогу працівникам безоплатно користуватися бібліотечними, інформаційними ресурсами, послугами навчальних, наукових, спортивних, культурно-освітніх підрозділів Університету;

6) новий порядок та показники преміювання працівників університету.

Текст колективного договору розміщений на офіційному вебсайті університету в розділі «Загальні положення», а також надісланий на електронні адреси всіх структурних підрозділів університету для доведення його до відома працівників.

Голова профспілкової організації, доцент кафедри східноєвропейської історії Євгеній СНІДА


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram