Версія для друку

Виробнича практика студентів-медиків

Із 17 січня по 26 лютого у студентів IV курсу спеціальностей 223 Медсестринство, 224 Технології медичної діагностики та лікування, 227 Фізична терапія, ерготерапія факультету медичних технологій діагностики та реабілітації проходить виробнича практика зі спеціальності.

Студенти Яна Михайлюк та Назар Пупинін на практиці в Дніпропетровському обласному центрі кардіології та кардіохірургії

Цього року вона відбувається на таких базах практики кафедри загальної медицини з курсом фізичної терапії ДНУ, як: КП «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова» ДОР, Дніпровський центр підготовки масажистів «Дар здоров’я», КП «Слобожанська центральна лікарня слобожанської селищної ради», ТОВ «Дніпро Преміум Клінік» та КНП «Дніпропетровська міська багатопрофільна клінічна лікарня №4», до яких направлено 36 студентів. Організатором практики від Дніпровського національного університету імені Олеся Гончар є доцентка Тетяна Турицька.

Студентки спеціальності 223 Медсестринство на практиці в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова

Своїми враженнями про початок проходження своєї виробничої практики ділиться студент Роман Желтяков: «Я проходжу практику на базі Dnipro Sensory World – центру реабілітації для дітей з аутичним спектром розладу. Це чудова база для покращення власних компетенцій та удосконалення своїх практичних навичок у роботі з дітьми даної нозології. Навчання проходить цікаво – одразу затягує в безодню роботи. Індивідуальний підхід до кожної дитини у поєднанні з сучасним обладнанням та відповідними матеріалами для підготовки дозволяють якнайкраще спланувати програму реабілітації. Діти – не найпростіші пацієнти, але з допомогою колективу ти швидко вчишся розуміти їх і працювати разом із ними. Тут по-справжньому розумієш, що здоров'я та спілкування – це не конвеєр, а творчість на підґрунті знань!»

Студент спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія Роман Желтяков із вихованцем центру Dnipro Sensory World

А студентка Поліна Тютюнник наразі стажується в міській лікарні №4 у відділенні фізичної реабілітаційної медицини. «За час своєї практики я побачила травматологічних пацієнтів (з болями в спині, після перелому п'яткової кістки), пацієнтів після інсульту, пацієнтів із хворобою Паркінсона, push-синдромом. Основу фізичної терапії та ерготерапії тут складають різні тестування для оцінки стану пацієнтів. Після вивчення деяких тестів я змогла самостійно проводити тести box and block, тест «Встань та йди», «4 квадрати», «10-метровий тест» та інші. Також я допомагала на ерготерапевтичних заняттях в освоєнні щоденних навичок (взяти стакан із водою та віднести його), тренування мови та пам'яті у пацієнтів після інсульту. Мені дуже подобається різнонаправленність відділення і його надзвичайно привітний колектив, який намагається залучити мене усюди! Для мене це чудовий практичний досвід, який дозволить якнайкраще визначитися із спрямуванням подальшого навчання в магістратурі за спеціальністю 227 Фізична терапія, ерготерапія й обрати саме той вид діяльності, який найбільше припаде до серця! Дякую університету та кафедрі за чудову можливість проходити виробничу практику у такому високоспеціалізованому закладі, де працюють справжні професіонали своєї справи!»

Студентка спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія Поліна Тютюнник на практиці в міській лікарні №4

Доцентка кафедри загальної медицини з курсом фізичної терапії
Тетяна Турицька


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram