Версія для друку

ДНУ – лідер за цитуванням Google Scholar серед ЗВО регіону

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара другий рік поспіль – перший серед університетів дніпровського регіону та 16-й в Україні у рейтингу Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar Profiles.

Рейтинг Transparent Ranking: Top Universities by Google Scholar Citations є одним із компонентів авторитетного рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World Universities, який оцінює показники активності університетів в інтернет-мережі. У якості параметру «прозорість/відкритість» Transparent Ranking by Google Scholar визначає найкращі університети за цитуваннями у профілях Google Scholar, аналізуючи кількість наукових матеріалів та їх цитування для кожного з академічних закладів.

За даними січневого випуску 2022 року Webometrics за критерієм кількості цитувань інституційних профілів у Google Scholar із показником у 35 991 цитування Дніпровський університет імені Олеся Гончара посів 16-те місце в Україні. За цим показником наш університет виявився лідером серед усіх представлених дніпровських ЗВО. Наступними із регіональних університетів є: Український державний хіміко-технологічний університет – 48 позиція (14 558 цитування) та НТУ «Дніпровська політехніка» – 49 позиція (13 407 цитування). Зауважимо, що протягом року наш університет збільшив цитованість на 7 468 пунктів, що також є найкращим показником серед регіональних ЗВО.

Цього разу до рейтингу увійшли 87 ЗВО України (минулого року – 77). Лідером українського національного рейтингу став Національний технічний університет України «КПІ ім. І. Сікорського – 131 247 цитувань.

Світову першість у цьому рейтингу утримує Гарвардський університет із показником у 1 725 5268 цитувань.

Для складання рейтингу Transparent Ranking враховуються дані з 210 найбільш цитованих загальнодоступних інституційних профілів кожного університету в Google Scholar Citations, тобто профілів співробітників, які вказали повну офіційну назву ЗВО та корпоративну пошту в домені свого університету. Для покращення репрезентативності виключаються 20 найкращих профілів. Заклади освіти ранжуються за зменшенням цього показника.

Доцентка кафедри масової та міжнародної комунікації
Алла Бахметьєва


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram