Версія для друку

Міжнародна конференція з питань розвитку українських університетських стартапів

Протягом 27-28 січня у Харкові проходить міжнародна конференція з питань комерціалізації науково-технічні розробок українських університетів, організована Міністерством освіти і науки України.

У форумі під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета беруть участь директори НДІ НАН України, а також представники Посольства США в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), провідних університетів США (Стенфордського, Корнельского, Оксфордського, Массачусетського технологічного, Берклі), відомих технологічних компаній та венчурних фондів. Уповноваженим представником Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на цьому міжнародному науковому заході став виконувач обов’язків проректора з наукової роботи Олег Маренков.

Запрошені іноземні гості розповіли українським колегам про сучасний інструментарій для розвитку університетських стартапів. Зокрема, наукова спільнота розглянула актуальні способи підсилення комерціалізації українських НДКР, у тому числі за рахунок співпраці з глобальним бізнесом. Крім того, спільно були проаналізовані шляхи запуску і можливості росту технологічних стартапів, заснованих на університетських НДКР – при збереженні їхньої академічної цілісності як частини наукової й освітньої мiсiï кожного університету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram