Версія для друку

Посольство США презентувало в ДНУ освітні програми

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара відвідала делегація відділу преси, освіти та культури Регіонального відділення з питань викладання англійської мови Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Представниці Посольства США в Україні – директорка регіональних програм з питань викладання англійської мови Лотті Бейкер та заступниця аташе з питань культури Лілія Шило провели зустріч з ректором професором Сергієм Оковитим та викладачами кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ. Разом із іноземними гостями представники ДНУ обговорили важливі питання успішної міжнародної співпраці у галузі вивчення та викладання англійської мови. «В умовах сьогодення для студентів будь-яких спеціальностей вкрай важливо володіти іноземною мовою. Тож розвиток та урізноманітнення системи навчання майбутніх фахівців, формування мультилінгвальної особистості з креативним мисленням, підвищення конкурентоспроможності здобувачів вищої освіти наразі є пріоритетним напрямом роботи та модернізації нашого університету», – зауважив ректор Сергій Оковитий.

Відтак, під час зустрічі особлива увага зосереджувалася на мовних програмах і грантах, що підтримує Посольство США в Україні, а також на широких можливостях навчання, стажування та культурних обмінів для студентів, викладачів і науковців. Зокрема, директорка регіональних програм з питань викладання англійської мови Лотті Бейкер представила три основні напрями культурно-освітньої співпраці Посольства США із закладами вищої освіти України, у тому числі й Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара.

Серед пропонованих американських програм та професійних студій: English Language Fellow Exchange Program – програма обміну високваліфікованих тренерів для викладачів англійської та викладачів англійської як іноземної для українських закладів, за якою протягом 2021/2022 навчального року в українських ЗВО працюватимуть онлайн семеро стипендіатів-тренерів англійської мови. English Language Specialist Program – короткотермінові тренінги у галузі англійської та інших іноземних мов і прикладної лінгвістики для представників українських академічних установ, під час яких американські експерти проводитимуть освітні конференції з підготовки вчителів, воркшопи і методологічні семінари на теми оцінки навчальних програм, розробки підручників тощо. The Online Professional English Network (OPEN) Program – 8-тижнева інноваційна онлайн-програма з навчання англійської мови на університетському рівні викладання для фахівців за межами США, де вивчатимуться основні напрямки академічної спеціалізації викладання англійської для носіїв інших мов.

Після офіційної частини візиту обговорення майбутнього конструктивного співробітництва продовжилось у неформальній обстановці. Про досвід викладання англійської в університеті американським колегам докладно розповіла завідувачка кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей докторка філологічних наук, професорка Олена Гурко.

Детальніше із програмами можна ознайомитися на сайті: http://ua.usembassy.gov/

Завідувачка кафедри англійської мови
для нефілологічних спеціальностей
Олена Гурко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram