Версія для друку

Спільна мета: розвивати Дніпро та Україну

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара уклав Меморандум про співробітництво із ІТ-компанією Yalantis OU.

Партнерську угоду підписали ректор університету професор Сергій Оковитий та директор Центру розвитку компанії Yalantis Едуард Баєв. Домовленості, укладені за активного сприяння декана факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Михайла Дергачова, передбачають широке співробітництво в галузі інформаційних технологій, спрямоване на підвищення рівня фахової підготовки студентів ДНУ в рамках реалізації засад дуальної освіти. Усе – для створення якісного освітнього середовища, яке сприятиме досконалому опануванню студентами обраної спеціальності та гарантуватиме їм перше робоче місце.

«Сьогодні у нас визначний етап, адже ми укладаємо наступний договір про співпрацю з провідною компанією ІТ-компанією регіону. Наразі в Дніпровському університеті імені Олеся Гончара за найсучаснішими на сучасному ринку ІТ-спеціальностями різних освітніх рівнів навчаються близько 1 000 студентів. Це студенти чотирьох факультетів – факультету прикладної математики, фізики, електроніки та комп’ютерних систем, фізико-технічного та механіко-математичного. Для них в університеті активно впроваджується програма «Перше робоче місце». Ми намагаємося, щоб кожен наш випускник протягом навчання вже мав не просто чітке уявлення про вимоги роботодавців в обраній ним галузі, але й попрацював там під час навчальних та виробничих практик. А в ідеалі – отримав запрошення на роботу після дипломування», – підкреслив ректор Сергій Оковитий.

У доробку Дніпровського національного університету вже є близько десятка двосторонніх угод як з окремими ІТ-компаніями, так і з професійною спільнотою «Асоціація IT Dnipro Community», яка об’єднує 36 компаній та більше 5 тис. фахівців. Представники партнерських корпорацій не лише працевлаштовують випускників ДНУ, але й допомагають університету сформувати складові ефективної дуальної освіти. Зокрема, у якості стейкхолдерів вони надають широку консультативну допомогу щодо розробки найсучасніших освітніх компонентів для підготовки кваліфікованих, затребуваних на ринку праці спеціалістів. За такої форми співпраці студенти ДНУ під час навчання отримують не лише якісну теоретичну базу, а й з молодших курсів проходять виробничу практику, стажування в приватних компаніях-партнерах та готують якісні дипломні проєкти за тематикою, актуальною для галузі, яке надає їм перше робоче місце. Усе разом дає чудову можливість підготувати висококласних й відповідальних фахівців, які, вже будучи знайомі з майбутніми роботодавцями, здатні дуже швидко увійти в робочий процес та розробляти серйозне програмне забезпечення під час конкретних практичних кейсів.

«Не секрет, що ІТ-компанії надають перевагу спеціалістам з корпоративним досвідом створення практичних проєктів через те, що процеси теоретичного навчання та реальної розробки програмного продукту помітно відрізняються. Тому для молодих фахівців надзвичайно важливою є робота в команді, адже найкращий досвід з методології розробки програмного забезпечення нам можуть дати лише провідні ІТ-компанії», – зазначив шестикурсник факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ Антон Лукащук. Створення корисного програмного забезпечення хлопець називає своїм покликанням. Власне, зараз у своїй дипломній роботі він працює над розробкою програмного забезпечення для підтримки навчального процесу в університеті. А саме: ІТ-продукти на платформі .NET Core для укладання розкладу, довідників із вільних аудиторій та статусу викладачів.

«Університети та ІТ-компанії обопільно зацікавлені в тому, щоб надати можливість студентам отримати доступ до найактуальніших знань і навичок, які нині використовуються на ринку. Адже наша спільна мета – аби молоді дніпровські фахівці могли якомога швидше знайти себе і першу роботу. Аби вони успішно підкорювали кар’єрні вершини, і залишаючись на рідній землі, робили професійнішими та заможнішими себе і Україну», – відзначив директор Центру розвитку компанії Yalantis Едуард Баєв.

Для довідки:

Yalantis OU – компанія, що проєктує комплексні технологічні рішення через глибоке розуміння клієнтського бізнесу вже 12 років. Компанія будує довготривалі партнерські відносини та працює з серйозними проєктами зі сфери нерухомості, логістики, телекому, медичної галузі та з клієнтами Enterprise сегменту в США, Європі, в регіонах Середнього Сходу, Австралії. Сьогодні команда налічує понад 300 спеціалістів у різних містах України з головним офісом у Дніпрі та продовжує зростати. Yalantis активно розвиває освітній напрямок: проводить безкоштовні школи з розробки та менеджменту, організовує мітапи та воркшопи для обміну знаннями, підтримує розвиток ІТ-спільноти в Україні.

Доцентка кафедри масової та міжнародної комунікації
Алла Бахметьєва


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram