Версія для друку

Святковий новорічний концерт для Alma mater

25 грудня на площі перед Палацом студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся святковий концерт-вітання для студентів і співробітників нашої Alma mater.

Хороводи для дорослих і малечі, змагання, конкурси, розіграш призів, цікаві ігри, веселі танці та різдвяні пісні – саме цим розважали глядачів творчі колективи Палацу студентів.

Цього року у проведенні новорічного свята були внесенні певні корективи, а саме – концерт відбувся на подвір’ї. Директорка Палацу студентів Оксана Рудковська говорить, що такий формат свята був обраний у зв’язку з карантинними заходами. «Попередні роки для всіх співробітників ДНУ ми влаштовували новорічні вистави в Малій залі нашого Палацу. Керуючись рекомендаціями МОЗ, новорічне дійство цього року ми вирішили провести на свіжому повітрі на площі перед Палацом студентів, щоб привітати не лише студентів і співробітників університету, а й всіх містян», – наголосила Оксана Володимирівна.

Святковий концерт та справжній новорічний настрій дарували гостям народна студія сучасного вокалу «Мрія» (керівники Оксана Рудковська та Людмила Іщенко), народний ансамбль фольклорного танцю «Веселка (керівник Сергій Жир), народний театр-студія «Маски» (керівник Ігор Трахт) та студент фізико-технічного факультету Олександр Добродомов в образі Святого Миколая.

Звичайно, багато хто зі студентів брав участь у такому новорічному святі не вперше, але були й такі, хто приєднався до лав творчих колективів Палацу на початку цього навчального року. Учасниця народної студії сучасного вокалу «Мрія», студентка ІІ курсу факультету психології та спеціальної освіти Валерія Забіяка говорить, що під час сесії саме такі заходи допомагають їй не втрачати новорічного настрою. «Я вперше брала участь у такому новорічному концерті ДНУ. Це – класно! Це – драйвово! І, найголовніше, не засмучуєшся, що у тебе попереду заліки та іспити, бо, як говорять, Новий рік ніхто не відміняв!» – додала Валерія. «Потрібно знайти можливість приносити свято кожному. Це виховує почуття гідності та необхідності бути активними і небайдужими людьми», – відзначила студентка юридичного факультету Наталя Лисенко.

Наприкінці свята Святий Миколай привітав усіх із прийдешніми новорічними святами та подарував малечі солодкі подарунки.

«Традиція святкувати з виставами Новий рік у Палаці студентів ДНУ існує майже три десятиліття. Вперше після ремонту 1992 року відбувся 10-денний марафон вистав для малечі. Змінювався формат, але головне залишається незмінним – свято необхідне для всіх! Тому співробітники ДНУ та їхні діти сьогодні були бажаними гостями й активними учасниками новорічного дійства. Для акторів-початківців це справжня школа акторської майстерності! Вони вчаться бути впевненими, креативними, винахідливими, і згодом це стане у пригоді й у дорослому житті!» – розповів керівник народного театру «Маски» Ігор Трахт.

Співробітники Палацу студентів ДНУ приєднуються до всіх привітань із Новим 2022 роком! Зичимо щастя, миру, злагоди в оселі, терпіння, наснаги та відмінної здачі сесії всім студентам!

Студентка ФСЗМК Світлана Пархомук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram