Версія для друку

«Студент року Дніпропетровщини 2021»: чотири номінації у студентів ДНУ!

16 грудня у Палаці студентів ДНУ відбувся найочікуваніший захід студентської молоді нашої області – церемонія нагородження переможців і лауреатів XI обласного конкурсу «Студент року Дніпропетровщини 2021». Цьогоріч абсолютними переможцями та почесними дипломантами конкурсу стали четверо студентів та один проєкт Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Конкурс для відзначення обдарованого студентського активу області щорічно проходить з ініціативи Дніпропетровської обласної молодіжної ради та за підтримки департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації.


«Уже традиційно захід проходив у нашому палаці, що дуже відповідально для нас, – зазначила директорка Палацу студентів ДНУ, член журі конкурсу «Студент року Дніпропетровщини 2021» Оксана Рудковська. – Кожна номінація зібрала дійсно найдостойніших активних студентів з усієї області. Наприклад, у номінації «Спортсмен року» було аж 67 претендентів! Тож боротьба виявилася запеклою. Ми враховували кожен диплом, кожен захід, кожну роботу, представлену для конкурсного відбору. Студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара гідно представили Аlma mater у різних сферах діяльності й заслужено були відзначені нагородами. Пишаюся тим, що можу щодня знайомитися і працювати з такими небайдужими і активними представниками молоді», – підкреслила Оксана Володимирівна.


Загалом, щоб уже водинадцяте стати найкращими серед найкращих, студентам Дніпропетровщини протягом року довелося демонструвати свою активну життєву позицію, творчі, спортивні та інтелектуальні досягнення, брати участь у конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівнів. Усі вони змагалися за так званий студентський «Оскар» у таких десяти номінаціях: «Розумник року», «Спортсмен року», «Інноваційний прорив року», «Лідер студентського самоврядування року», «Громадський діяч року», «Художня самодіяльність року», «Волонтер року», «Митець року», «Студентський засіб масової інформації року» та «Унікальна номінація року». У підсумку, студенти ДНУ вийшли тріумфаторами чотирьох номінацій цього обласного змагання.


Так, абсолютним переможцем «Унікальної номінації року» став студент факультету медичних технологій діагностики та реабілітації, автор Всеукраїнського проєкту «Соціальна згуртованість через участь молоді» Віктор Золотаренко. Крім того, Віктор активно займається реалізацією важливих молодіжних проєктів «Розвиток громадянської участі молоді на півдні України» та «Шлях до роботи».


До трійки кращих у цій номінації також потрапив проєкт студентів фізико-технічного факультету ДНУ Rocketry Аgency. Проєкт Rocketry Agency створений для ракетно-космічної галузі та являє собою екосистему з проєктування, виробництва і стендового експерементального відпрацювання вузлів, агрегатів і літального апарату в цілому. Команда Rocketry Аgency зазвичай бере активну участь у міжнародних хакатонах та турнірах, де отримує високі винагороди та перемоги. Саме ці студенти-фізтехівці ДНУ продовжують робити нашу Дніпропетровщину унікальною!


Вагомий внесок у розвиток своєї справи цього року зробили й студенти, чиї перемоги у конкурсі ще попереду. Зокрема, до трійки кращих у номінації «Волонтер року» потрапила студентка факультету психології та спеціальної освіти, координаторка Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ Дарія Філіпецька. Дарія – організаторка благодійних і волонтерських заходів для дітей з особливими потребами «Почути одне одного», а ще вона активно допомагає військовослужбовцям, які перебувають на лікуванні у військовому шпиталі, та проводить збір коштів і речей важкохворим дітям.


«Інноваційним проривом року» серед дипломантів також стала студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дарія Кіяшко. А дипломанткою номінації «Художня самодіяльність року» – четвертокурсниця факультету систем і засобів масової комунікації, солістка народної студії сучасного вокалу «Мрія» Світлана Пархомук.


Усім переможцям і учасникам цьогорічного конкурсу «Студент року Дніпропетровщини» щиро бажаємо терпіння і наполегливості, не зупинятися на досягнутих цілях, завжди бути першими, прославляючи Україну та рідний ДНУ!

Студентка факультету систем і засобів масової комунікації Світлана Пархомук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram